Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Oplenačko vinogorje dobija još jednu vinariju - U Donjoj Šatornji kod Topole u planu i turistički kompleks sa kulom, restoranom i bazenima

post-title


Oplenačko vinogorje, nadaleko čuven vinski kraj, postaće bogatije za još jednu vinariju. U selu Donja Šatornja kod Topole, zemunske kompanije Tref Line i Prokopije planiraju gradnju kapaciteta za proizvodnju vina i turističkog kompleksa.

Prema projektu koji je izradio projektni biro Arplan iz Aranđelovca, na tri parcele ukupne površine oko 1,22 ha koje trenutno predstavljaju poljoprivredno zemljište nalaziće se vinarija, pansion za noćenje gostiju, restoran, bungalovi, sportski teren, bazeni i kula-vidikovac.

U neposrednom okruženju lokacije u selu Donja Šatornja, potes Buljinovac, nalazi se poljoprivredno zemljište na kome će biti vinogradi u vlasništvu investitora vinarije, kompanije Tref Line.

Vinarija sastavljena od podruma i prizemlja obuhvatiće površinu od 1.769.80 m2, sa proizvodnim delom, magacinom gotovih proizvoda i repro materijala za odležavanje vina u bačvama i bocama, administrativnim delom i prostor za posetioce.
Ugostiteljski deo vinarije će prema planu imati kapacitet od 48 stolica i 6 parking mesta, dok je za celu vinariju predvišeno ukupno 16 parking mesta.

Investitor turističkog kompleksa je firma Prokopije. Kompleks će podrazumevati gradnju jednospratnog pansiona za noćenje sa 23 kreveta, s restoranom na oko 1.000 m2 i kapacitetom od 80 stolica, kao i kulu-vidikovac u sklopu pansiona, zatim, 6 bungalova sa ukupno 12 kreveta i izgradnju univerzalnog sportskog terena, bazena za odrasle i bazena za decu.

Čitav turistički kompleks prostiraće se na 2276.71m² i imaće ukupno 15 parking mesta.

Kako je navedeno u planskoj dokumentaciji, predviđena je i gradnja napojnog dalekovoda, dve nepropusne septičke jame (po jedna za svaki kompleks) i telekomunikacione kanalizacione infrastrukture.

Vodosnabdevanje će se interno rešavati na samoj lokaciji, bunarom, a svu atmosfersku voda prikupiće zelene površine tako da posebno planirano odvodnjavanje nije neophodno.

Urbanistički projekat vinarije i turističkog kompleksa nalazi se na javnom uvidu u zgradi Gradske uprave i na sajtu Opštine Topola do 2. oktobra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar