Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Arilju građani odlučuju koji projekti će se finansirati opštinskim sredstvima

post-title


U opštini Arilje u toku je priprema Odluke o budžetu za 2021. godinu, a u ovaj proces uključeni su i građani koji će glasanjem za određene projekte odlučiti šta će se finansirati javnim sredstvima opštine tokom sledeće godine.

Foto: GZS

Sa ciljem aktivnijeg uključivanja građana u izradu budžeta opštine za 2021. godinu, opština Arilje sprovodi konsultacije sa građanma u periodu od 25. septembra do 7. oktobra. Anketa se može popuniti onlajn na sajtu opštine ili putem odštampanih anketnih listića koji se mogu preuzeti i popunjeni predati u domovima mesnih zajednica, prijemnoj kancelariji Opštinske uprave, Centru za kulturu, Biblioteci i Turističkoj organizaciji.

„Želimo da čujemo predloge i prioritete naših građana i zato ih pozivamo da se aktivno uključe u ovaj proces, kako bi plan finansiranja važnih projekata za život svih građana opštine izradili zajedno. Rezultate ankete ćemo, nakon njene finalizacije, objaviti na sajtu opštine Arilje i predstaviti ih tokom javne rasprave za Nacrt Odluke o budžetu za 2021, o čemu ćemo ih blagovremeno obavestiti, kako bi uzeli učešće i upoznali se sa planovima naše opštine,” kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

Među predloženim projektima su:

-Rekonstrukcija vodovodne mreže u dužini oko 30 metara (zamena azbestnih cevi)
-Izrada projektne dokumentacije
-Izrada mosta u Vranama

-Izgradnja vrtića u Cerovi

-Izgradnja novog vrtića u Arilju

-Rekonstrukcija kanalizacione mreže

-Rekonstrukcija seoskih puteva

-Završetak radova na izgradnji sportskih tribina u parku

-Rekonstrukcija Sokolskog doma u Arilju



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar