Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Lazar Dmitrić demantovao navode o učešću na protestu u Beograd 8. jula 2020. godine

post-title


Demanti Lazara Dmitrića povodom navoda u članku „Tončev preti blokadom auto-puta, SPS štrči i u Čačku“ da je učesnik protesta održanog 8. jula 2020. godine u Beogradu. Njegovo saopštenje prensoimo u celosti.

"Poštovani,
U skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik RS“ 83/2014, 58/2015, 12/2016) zahtevam da odmah objavite odgovor na vest koja je objavljena na internet portalu „mediaportal“ pod naslovom „Tončev preti blokadom auto-puta, SPS štrči i u Čačku“, s obzirom da su informacije koje su u toj vesti navedene u vezi sa mnom i protestom ispred skupštine od dana 08.07.2020. godine neistinite, nepotpune i netačno prenete.
Netačni su, neistiniti čak i zlonamerni navodi i tvrdnje novinara pomenutog portala da sam „aktivno“ učestvovao na protestima koji su se dešavali u Beogradu i time se „hvalio“ na društvenim mrežama. Kao osnov svojih neistinitih i neproverenih tvrdnji novinar vašeg portala uzima sliku sa društvene mreže „Fejsbuk“ i oko nje kreira priču koja ne može biti dalje od istine. Činjenica je da se na mojoj društvenoj mreži mogla videti fotografija koju sam napravio prilikom prolaska kroz centar glavnog grada. Činjenica je da sam iz strogo privatnih razloga bio u prolazu pored skupštine RS upravo u trenutku kada nije bilo nikakvih nereda, već je bilo samo okupljenog naroda. Budući da smo u danu koji je prethodio imali prilike da vidimo nemile scene o neredima koji su se dešavali ispred i unutar Skupštine RS, bio sam dirnut i pod utiskom da toga dana nema nasilja niti nasrtaja na policiju ili napada na zgradu Skupštine. Iz tih razloga sam, vidno udaljen od okupljenih građana, to poželeo da zabeležim svojim telefonom i podelim na svom „Fejsbuk“ profilu uz naznaku da je napokon „MIRAN PROTEST!“.
Posebno želim da istaknem da, kao diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim i advokatskim ispistom, najoštrije osuđujem svaki vid nasilja, uništavanje imovine, nasrtaje na institucije sistema i sve ono što je usmereno protiv ustavnog uređenja i pravnog poretka i važećih zakonskih propisa. Iz iznetog je jasno da je ovaj tekst sačinjen od niza neistina, nagađanja, netačnih i neproverenih informacija u zloj nameri usmerenoj protiv moje majke Dmitrić Vesne. Uzgred, u spornom tekstu je navedeno da je ona „funkcionerka iz Čačka“, koja informacija je takođe neistinita, s obzirom da je ona službenik na položaju a ne na funkciji, a što je velika razlika koja je nesumnjivo usmerena na stvaranje zablude kod čitalaca o stvarnim činjenicama. Nadalje, prikazivanje mene, kao nekoga ko je „aktivno učestvovao“ na pomenutim protestima nema veze sa istinom utoliko što ja nisam pozivan niti na bilo koji način procesuiran od strane istražnih organa RS u vezi sa „ovim događajem“.
S obzirom na moje zanimanje, odlično poznajem pravo i propise, kao i to šta podrazumeva i za sobom povlači „aktivno učestvovanje“ u protestima, odnosno koji je zakonski opis dela usmerenih protiv ustavnog uređenja i bezbednosti RS. Moja obaveza upravo jeste da štitim pravni poredak i poštujem institucije sistema, te je apsurdna sama pomisao da bih učinio ono što je ovim tekstom vaša redakcija pokušala da mi pripiše.
Imajući u vidu sve navedeno, najoštrije demantujem da sam na bilo koji način učestvovao na protestima, te da sam se time „hvalio“ na društvenoj mreži. Takođe vas podsećam da se objavljivanjem neistinitih informacija javnost Srbije dovodi u zabludu, te molim da u najkraćem roku objavite moj odgovor.
U Čačku, 29.07.2020. godine
S poštovanjem,

Dmitirić Lazar, dipl. pravnik



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar