Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Tehnički remontni zavod „Čačak“ obeležio 95 godina od sonivanja: Nosilac zadataka modernizacije

post-title


Čačak - Vojničkom svečanošću u Tehničkom remontnom zavodu „Čačak”, obeležen dan Zavoda i 95 godina od njegovog osnivanja.

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general - potpukovnik Milosav Simović sa saradnicima i premešteni pripadnici ove ustanove.

Foto: TRZ Čačak

General - potpukovnik Milosav Simović je čestitao praznik zaposlenima, poželevši svima dobro zdravlje, sreću i uspeh, naglasivši da je ponosan na sve oficire, podoficire, vojne službenike i vojne nameštenike, koji pameću i zlatnim rukama modernizuju borbena sredstva i borbene sisteme Vojske Srbije.

U svom obraćanju direktor TRZ „Čačak” pukovnik doc. dr Vojkan Radonjić, pozdravio je sve prisutne, osvrnuvši se na rezultate iz prethodnog perioda, zahvalio se pripadnicima Zavoda na revnosnom i potpunom izvršavanju dodeljenih zadataka održavanja i remonta. U svom obraćanju, naveo je da su pripadnici Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“ nastavili sa realizacijom održavanja sredstava i zauzeli značajno mesto u modernizaciji složenih tehničkih sredstava Kopnene vojske, koji se trenutno realizuju u Vojsci Srbije.

Foto: TRZ Čačak

„Zavod je nosilac zadatka modernizacije: tenka M84AS1, borbenog vozila pešadije M80AB1, lansera raketa samohodnih višecevnih digitalizovanih LRSVD 128mm M17 „Oganj”, protiv-avionskog sistema „PASARS”, sistema UPARS, pokretnih telekomunikacionih sistema i drugih”, istakao je pukovnik Radonjić.

Dan Tehničkog remontnog zavoda „Čačak” obeležava se 30. septembra u spomen na dan kada je, 1925. godine, Državni savet Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca dao saglasnost na odluku o ustupanju opštinskog zemljišta za podizanje inžinjerijsko-tehničkog zavoda u Čačku, čime su se stekli uslovi za formiranje zavoda.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar