Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zapaljena mačka u Čačku zapalila Srbiju: Radnici "Zoo higijene" otkrivaju da ovo nije jedini slučaj maltretiranja životinja

post-title


Nakon što su u petak ujutru radnici čačanske Zoo higijene dobili poziv od stanara u Bosanskoj ulici u naselju Alvadzinica, da uklone uginulu životinju, zatekli su na licu mesta strašan prizor.

Ugljenisane ostatke mačke su prema predviđenim procedurama pokupili, mesto poprskali dezinfekcionim sredstvima i preneli u objekat gde se čuvaju ostaci životinja koje su uginule, a nalazile su se na javnim površinama kako bi se utvrdilo da nisu uginule od neke zarazne bolesti.

Foto: RINA

Međutim, ono što brine jeste da ovakvi slučajevi nisu usamljeni, jer su pre par meseci radnici ove službe sa Gradskog bedema pokupili još jednu mačku kojoj je odsečena glava, a stradaju i druge životinje.

“Prošle godine u naselju Ljubić kej pokupili smo oko desetak golubova koji su po svoj prilici bili otrovani, jer je utvrđeno da nisu bili zaraženi nekom bolešću. Preuzimali smo i životinje koje su uginule usled nebrige i nemara ljudi koji su trebali da brinu o njima,” istakao je je Aleksandar Maksimović, upravnik"Zoo higijena" u Čačku.

Slučaj mladića koji su uhvatila mačku za nju privezali petarde koje su potom eksplodirale i tako izranjavljenu životinju stavili na rešetku od roštilja ispod koje su založili vatru, zgrozio je pre nekoliko dana Srbiju. Mačka je potom poluživa zapaljena i izgorela.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar