Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović: Pakleni ritam prvih šest kola ali nema predaje

post-title


Borac iz Čačka nakon više od tri decenije igra u društvu najboljih ex-Yu ekipa. Dugo očekivano učešće u ABA eliti konačno će započeti u subotu, kada će Borac izaći na megdan moćnom protivniku, beogradskom Partizanu (subota, 21 čas, TV Arena 1).

Foto: Duško Radišić Lejča (Lejča photography)

Iza čačanskog sastava je dugih dva i po meseca priprema. Da podsetimo, trener Marinović je još u julu okupio svoj tabor kako bi ga na najbolji mogući način pripremio za silne izazove koji slede u naredim mesecima. A da će Čačanima biti potrebna nadljudska snaga da prebrode sve prepreke ne treba sumnjati. Kao potvrda izrečenog može poslužiti raspored Borca u prvih nekoliko kola, gde će ekipa iz grada na Moravi izaći na okršaj Partizanu, Crvenoj zvezdi, Budućnosti, Mornaru, FMP-u i Cedeviti Olimpiji. Nema šta, jaki protivnici stajaće na putu četi Marka Marinovića.

Bez obzira na sve, strateg Čačana veruje da će se njegov tim pokazati u najboljem mogućem svetlu u premijernoj ABA sezoni.

,,Imamo mnogo težak raspored u prvih šest kola. Za debitantsku ekipu poput naše to je veoma nezgodno. Ali mi ćemo se potruditi da iz tih mečeva izađemo što je moguće pozitivnije. Svesni smo koliko će nam biti teško, ali mi smo dobro radili i trenirali, a nadam se da će to biti dovoljno. U svakom slučaju, siguran sam da ćemo se prikazati publici u najboljem mogućem svetlu i da se nikad nećemo predati“, izjavio je kormilar Borca.

Prvi izazov biće ekipa Partizana, sa kojom je Borac relativni skoro odigrao jedan kontrolni meč.

,,Protiv Partizana odigrali smo dobru utakmicu. Ali moram da kažem da taj meč ne može da se poredi sa narednim, jer to je bila prijateljska utakmica, a ova će biti takmičarska“, dodao je Marinović.

Razumljivo, Marinović je ulogu favorita prepustio crno-belima.

,,Partizan je apsolutni favorit u susretu koji nas očekuje. Mi smo debitanti u ABA ligi i to moramo sve vreme imati na umu“, kratko je rekao popularni Malina.

Tim trenera Šćepanovića je nedavno poražen u Evrokupu, što može uticati na moral crno-belog tima.

,,Istina, Partizan je izgubio dobijenu utakmicu. Gledao sam taj meč i žao mi je što se tako završio. Verujem da će se izdići iz tog poraza i da će susret protiv nas krenuti maksimalno koncentrisano. Ali ne želim da previše razmišljam o rivalu, bitno je da mi odigramo najbolje što možemo“, mišljenje je trenera Borca.

Sve u svemu, Borac kao zapeta puška očekuje start sezone, koji željno očekuje već mesecima.

,,Svi igrači su zdravi i spremno očekuju početak takmičenja. Odradili smo pripreme kako smo želeli i jedva čekamo start ABA lige i utakmice koje se broje i boduju. Radujemo se još od 15. marta takmičarskim okršajima, a ostaje nada da ćemo biti prijatno iznenađenje ovogodišnjeg izdanja jadranskog takmičenja“, završio je Marko Marinović.

Radovan Đoković, uzdanica Borca na poziciji beka, smatra da će tim morati dobrano da se potrudi u prvim duelima, jer su rivali zaista snažni.

,,Posle više od šest meseci konačno smo dočekali ligaške utakmice. Doduše, igraćemo pod okolnostima na koje nismo navikli. Sve je ovo novo za nas, jer ćemo protiv Partizana odigrati prvu zvaničnu utakmicu u ABA ligi. Moram da kažem da je težak raspored pred nama. Očekuju nas mečevi protiv Partizana, Zvezde i Budućnosti, ekipa koje pretenduju na sam vrh ABA lige. Ali to ne sme da nam bude izgovor”, kazao je košarkaš Borca.

Sjajni šuter tima iz grada na Moravi podseća da je Borac već pokazao da ima znanje da parira Partizanu.

,,Već smo igrali protiv Partizana pre oko 20 dana u prijateljskoj utakmici, tako da nam protivnik nije nepoznat. Tada smo pokazali dobru igru i ostvarili smo donekle dobar rezultat. Nismo pobedili, ali smo dokazali da u određenoj meri možemo da se nosimo sa Partizanom”, zastao je Đoković, a zatim dodao:

,,Naravno, domaćin je apsolutni favorit u narednom duelu, kvalitetnija je ekipa, a plus igra kod kuće. Ali idemo da vidimo gde smo u odnosu na crno-bele i da probamo da pružimo što bolji otpor. A ako se ukaže prilika za nešto više, mi ćemo probati da je iskoristimo. Svakako, pritisak i imperative pobede nije na nama, već na Partizanu”, zaključio je Radovan Đoković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar