Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana promocija zbirke pripovedaka Da ti pričam priče šaramantske

post-title


Zbirka pripovedaka nesvakidašnjeg naslova „Da ti pričam priče šaramantskeˮ zavičajnog stvaraoca LJubiše Ćirkovića predstavljena je publici u Galeriji Gradske biblioteke u sredu, 30. septembra. Knjiga je promovisana na neobičan način jer je autor u ulozi naratora uveo publiku u priču o Čačku i okolini, a glumci Katarina Jorović, Mišo Maričić i Branko Todorović dočarali su neobične ljudske sudbine u dramatičnim vremenima. Veče je bilo ispunjeno toplinom i emocijama koje su posetioce vratile u prošlost, u doba kada je baršunasti glas koji kazuje priče za kafanskim stolom bio glasnik čaršijskih vesti, mitova i legendi koje su se nadvijali nad značajne istorijske događaje.

Knjiga je objavljena početkom godine u izdanju Zavičajnog društva „Čačaniˮ, a tim povodom publici se obratila Milica Baković. Ona se između ostalog osvrnula na korene porodice Ćirković i plodonosan rad autora na radnim mestima voditelja, novinara, muzičkog urednika i glavnog i odgovornog urednika na Radio Čačku. Ćirković je autor dokumentarnih filmova o starom Čačku, pesniku Disu, slikarima Risimoviću i Ćirkoviću i porodici Nadežde Petrović. Dočekao je penziju u Gradskoj biblioteci u kojoj je radio na poslovima digitalizacije i izradi reklamnog materijala.

Izvod iz recenzije Radovana M. Marinkovića pročitao je Slobodan Nikolić, a autor je rekao da je naslov sasvim slučajno nastao iz sećanja na vreme kada se kafa i dobro piće ispijalo duže i ljudi imali više vremena da čuju jedni druge. Pričama se pred svakog čitaoca postavlja zagonetka da čitanjem dođe do odgovora šta je to šaramantsko u ovom rukopisu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar