Na Gradskoj plaži u Čačku održan je sajam kreativaca ,,Kreacije I rukotvorine 3″. Organizator sajma je Udruženje ,,Naše drvo” u saradnji sa Narodnim muzejom u Čačku i Sportskim centrom Mladost. Rukotvorine su prikazala 24 izlagača, a posetioci su imali priliku da kupe unikatne ručno rađene predmete, poput nakita, cvetnih aranžmana, lutki i lampi.

Ova prodajna izložba dragocena je prilika izlagačima da ponude posetiocima svoje kreativne radove. Među njima ima onih kojima je ovo osnovno zanimanje, a većina se bavi kreativnim radom u slobodno vreme I pokušava da od toga napravi dodatni posao.

,,Ideju sam dobila kada je moja ćerka trebalo da smisli originalan poklon za rođendan njene drugarice i tako sam krenula da se bavim cvetnim aranžmanima. Najinteresantnije što sam do sada pravila po porudžbini je cvetno drvo metar i po visine”, kaže član Udruženja ,,Naše drvo”, Ana Mirosavić.

Udruženje ,,Naše drvo” ima oko 30 članova. Organizovali su se sa ciljem da okupe kreativce i da im omoguće da svoje proizvode u situaciji smanjenog broja javnih okupljanja, prezentuju i prodaju. Do sada su to činili u prostorijama Narodnog muzeja, a sada zbog specifične situacije po prvi put na otvorenom, istakla je predsednica Udruženja ,,Naše drvo”,Tanja Azanjac.

Na Gradskoj plaži pored izložbe održan je i festival Zmajeva u organizaciji Udruženja ,,Klikeraši” sa ciljem skretanja pažnje na značaj dečje igre napolju, na vazduhu i pomoću vetra, koji je ujedno I obnovljiv izvor energije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here