Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svečano otvoren 30. Memorijal Nadežde Petrović u Čačku (FOTO)

post-title


Jubilarni 30. Memorijal Nadežde Petrović pod nazivom "Na jug, na jug! Idemo na jug!" svečano smo otvorili danas i trajaće od 3. oktobra do 10. novembra.

Memorijal Nadežde Petrović je najstarija i jedna od najznačajnijih manifestacija iz oblasti savremene vizuelne umetnosti na prostoru Srbije, koja ove godine obeležava 60 godina postojanja.

Zbog svog obima i značaja, izložba "Na jug, na jug! Idemo na jug!" biće postavljena na 11 gradskih lokacija u Čačku u 6 galerijskih prostora: Umetnička galerija "Nadežda Petrović", Galerija "Risim", Dom kulture, Međuopštinski istorijski arhiv, Narodni muzej, Konak gospodara Jovana Obrenovića, i na pet lokacija u javnom prostoru: Rimski trg, Rimske terme, plato ispred Doma kulture, izlog Službenog glasnika i Gradski park.

Ovogodišnji Memorijal prati posebno kreiran zajednički regionalni projekat pod nazivom "Teritorija kulture", koji je osmišljen s ciljem povezivanja vodećih institucija kulture iz Čačka, sa Cetinja i Banjaluke.

Stručni i vredni ljudi iz Galerije su uložili ogroman trud, da u narednim danima naši sugrađani i svi gosti Čačka imaju jedinstven i nezaboravan doživljaj.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar