U nedelju, na stazi u Leštanima, u organizaciji kluba MK „Extreme“ iz Beograda, održana je IV trka za Otvoreni šampionat Srbiju u moto krosu, uz učešće 45 vozača iz osam klubova.

Ponovo su naši vozači ostvarili velike uspehe. Vozači naša dva kluba Termorad „AMSK Čačak“ i „Tanasko Rajić“ vodili su veliku borbu sa vozačima MK „Ere“ iz Arilja za titule u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U najmladjoj klasi MX65 do 12 godina starosti viđena je velika borba dva prvoplasirana u šampionatu, iz koje je kao pobednik izašao Andrej Popović iz MK „Ere“, a drugi Vuk Ćajić iz kluba „Tanasko Rajić“. Treće mesto zauzeo je Noel Pešut iz „Sagmajster tima“.

U klasi MX85, do 14 godina posle obe vožnje vodeći u šampionatu Aleksa Milosavljević iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“ pobedio je ispred Relje Kuzmana iz MK „Ere“, dok je treći bio David Vig iz ekipe MX024.

U klasi MX1 se vodila velika borba izmerđu vodećih u šampionatu, u koju se ponovo umešao povratnik Nemanja Vemić. Nakon dve vožnje, ubedljivom vožnjom pobedio je vodeći u šampionatu Miloš Đorđević iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“, ispred Nemanje Vemića iz MK „Ere“ i Marka Kostića iz AMSK „Kostić“ iz Pirota.

U klasi MX2 i pored izostanka Vukašina Jablanovića zbog teže povrede koju je zadobio na treningu u subotu, viđena je odlična vožnja, Nenada Petrovića iz MK „Tanasko Rajić“ i Janka Railića iz MK „Ere“. Nakon dve trke, prvo mesto osvojio je Janko Railić ispred Nenada Petrovića i Strahinje Kalamkovića iz MK „Ere“, tako da se nastavlja trka za šampionsku titulu između Railića i Petrovića.

U kupu Srbije u klasi MX3, posle dve vožnje najuspešniji je bio Vlade Rajević iz ekipe Termorad AMSK „Čačak“ ispred Viktor Langa iz ekipe „MX024“, dok je treći bio Gabor Sagmajster iz ekipe „Sagmajster“.

U klasi MXB najbolji je bio Tamaš Martonoši iz ekipe „MX024“, drugi Filip Savić iz ekipe GTC racing iz Kraljeva, dok je treće mesto zauzeo Kristian Plattner iz „Sagmajster tima“.

U klasi MXS povedio je Branko Radanov iz MK „Tanasko Rajić“, drugi je bio Vlatko Provodovski iz BAP racing tima, a treći Dragiša Stanković iz „Sagmajster tima“.

U ekipnoj konkurenciji, u klasi klubova I prvo mesto je zauzela ekipa MK „Ere“, drugo ekipa Termorad „AMSK Čačak“, a treće MK „Tanasko Rajić“. U kupu Srbije, u klasi klubova II,  prvo mesto osvojila je ekipa „MX024“, drugo „Sagmajster tima“ a treće ekipa Termorad „AMSK Čačak“.

Sledeća trka u šampionatu održava se 11.10.2020.godine u Bačkoj Topoli.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here