Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Karatisti KK "Nemanja" uspešni porteklog vikenda

post-title


U nedelju je nakon veće takmičarske pauze, održano Državno prvenstvo u Fudokan karateu. Takmičenje se održalo u Nišu, uz propisane mere. Okupilo je oko 200 takmičara iz svih delova Srbije.

Sa Državnog prvenstva medalje su doneli i karatisti čačanskog kluba „Nemanja“.

Prvenstvo je imalo i seminar, kome su prisustvovali treneri i sudije, koji su tog dana bili licencirani, među njima i trener i sudija iz KK „Nemanja“, Marija Raičković.

Takođe, održana je i dodela najboljima za 2019. gde „Nemanjići“ opet bivaju nagrađeni. Kao najbolja veteranka, Dragana Jakovljević (1960.) i najuspešniji veteran Dragan Božić (1968.). Oboje su nagrađeni sa peharom.

Da je želja za takmičenjem, tatamijem i druženjem bila jaka, pokazuju i rezultati mladih i nešto starijih karatista Nemanje. Nastupili su sa 7 takmičara i osvojili 13 medalja.

Osvajači medalja su: Dragana Jakovljević, duplo zlatna, u katama i borbama, Dragan Božić, zlato sportske borbe, srebro kumite i bronza kate, Milica Pećinarević, zlato kihon kumite, zlato u katama ekipno i srebro kate, Kaća Dimić, zlato u katama pojedinačno i zlato u katama ekipno, Ilija Tomljanović, srebro u katama pojedinačno, Pavle Tomljanović, srebro u katama pojedinačno, Sanja Dimić, zlato u katama ekipno.

Trener i predsednik KK „Nemanja“, Marija Raičković, koja je bila i sudija na takmičenju ističe sledeće:

„Kada je atmosfera u klubu i na treninzima dobra i pozitivna, rezultati ne mogu izostati. Ispunjena  sam i srećna, što smo na ovakvom takmičenju i sa onakvom kokurencijom izborili odlične plasmane. Posebna pohvala najstarijim takmičarima, koji su i nagrađeni za prošlu godinu, ali ništa manje i pohvala ostalim pulenima“, kaže Marija.

„Kako je moj trener Zorana volela da meni priča kada dodnesem medalju, da sam njen ponos i ponos kluba, isto tako ističem da su moji takmičari moj ponos i razlog za sreću sada. Ostvaren takmičar i sportista ima samo jedan cilj-da pulene koje vežba pretvori u šampione i ljude, to je njegova snaga, jačina i pravi put, kojim sada smatram da ja idem, a njihovi rezultati to i govore i hvala im na tome. Dokazala sam se kao takmičar, a sada je na meni da se dokažem kao trener, što rezultati mojih članova dokazuju već tri godine. Kroz njih i njihove rezultate i  ja nastavljam da napredujem. Jedni od drugih učimo, što nje jako dobro, a učili smo od najbolje, pravila je šampione kako na tatamiju, tako i u životu, što smo uvek pričali od kada nije sa nama, pošto je i sama bila primer toga. Bitno je da su moji takmičari otišli srećni i zadovoljni, a ja što je još jedno takmičenje prošlo i što smo Zoranu učinili ponosnom.“

Zahvalnost i svim našim roditeljima, na podršci i snazi koju nam pružaju.

„Ove godine tradicionalni Memorijalni turnir „Nemanja i Zorana“ zbog novonastale situacije neće moći da se održi, jer je preporuka da se takmičenja održavaju bez publike. Smatram da  svi već znaju, da ovo nije običan, takmičarski turnir, već turnir sa posebnim značajem, a on bez publike, na neki način gubi smisao. Članovi kluba „Nemanja“ će svakako obeležiti ovaj datum na svoj način, a sledeće godine, nadamo se onako kako smo inače radili do sada“, završava Marija.

KK „Nemanja“ ujedno poziva sve zainteresovane da im se priključe u vežbanju, druženju i da osete pravu atmosferu u klubu koji je kao porodica. Sve informacije preko telefona 064/2720208 ili preko društvenih mreža Facebook i Instagram.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar