Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mitropolit Amfilohije pozitivan na koronavirus

post-title


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozitivan je na koronavirus. Amfilohije je upućen sa Cetinja na lečenje u KBC Podgorica i njegovo stanje je stabilno, a prethodne dane proveo je u kućnoj izolaciji, saopštila je Mitropolija.

Mitropolit Amfilohije je testiran danas oko 14 časova u cetinjskoj bolnici "Danilo Prvi", prenose Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama iz zdravstvene ustanove na Cetinju, poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske žalio se zdravstvenom osoblju da je prethodnih dana imao povišenu temperaturu.

Urađena je standardna procedura – uzorkovanje, urađena je epidemijska anketa, klinički pregled i snimak pluća.  

Iz MCP su saopštili da je Amfilohije ušao danas u cetinjsku bolnicu "Danilo Prvi" radi rutinske zdravstvene kontrole, a povodom planiranja njegovih predstojećih aktivnosti.

"Prethodne dane mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija", ističe se u saopštenju.

Iz MCP su dodali da je opšte mišljenje lekara da je Amfilohijevo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivan rezultat testa, sasvim stabilno i pod kontrolom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar