Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izgradnja nove kotlarnice na gas kod Agronomskog fakulteta

post-title


Kotlarnica koja će grejati Agronomski I Fakultet tehničkih nauka u Čačku, kao i OŠ Vuk Karadžić, srednju Tehničku školu, Muzičku školu i Regionalni centar, biće izgrađena tokom sledeća 2 meseca. Sredstva za ovu investiciju obezbedili su Javno preduzeće za grejanje Čačak i grad Čačak, a vrednost investicije je 25 miliona dinara.

Ova investicija od velikog je značaja za obrazovne ustanove koje će izgradnjom nove, savremene kotlarnice preći na ekonomičniji I ekološki prihvatljiviji energent.

Foto: Infopress

,,Trenutno imamo kotao na lož ulje, koji je u rekonstrukciji. Nadamo se da ćemo relativno brzo dobiti grejanje sa nove kotlarnice na gas, kako bi se smanjila potrošnja, ali i zagađenost. Kotlarnica će biti u blizini škole, između restorana Studentskog centra i Agronomskog fakulteta", rekao je direktor OŠ ,,Vuk Karadžić" u Čačku, Milko Ikonić.

Foto: Infopress

Parcelu od gotovo 300 metara kvadratnih, za izgradnju kotlarnice obezbedila je Vlada republike Srbije. Predviđeni rok za završetak radova je 60 dana, a na ovom poduhvatu radice veliki broj preduzeća.

,,Logistički će grad podržati izgradnju, a u njoj će učestvovati i JP Vodovod, EPS, NIS i mnogi drugi. Cilj nam je da radovi budu gotovi u predviđenom roku kako bismo smanjili troškove koje imaju sve ove ustanove posebno", istakao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Očekuje se da od januara 2021.godine navedene obrazovne ustanove počnu sa grejanjem na gas. U okviru skorašnjih ulaganja u rekonstrukciju i OŠ ,,Ratko Mitrović" dobila je nov, savremeni kotao na pelet, koji omogućava kontrolu i prilagođavanje temperature grejanja za svaki deo škole u skladu sa potrebama prostora.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar