Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Miloš i sin Marko postali privatnici, ne biraju posao a evo šta sve rade

post-title


Mali je broj zanatskih radnji koje se bave elektronikom, pogotovo ovakvih kao što su pokrenuli otac i sin, Miloš i Marko Ljeskić.

Ovog leta porodica je okrenula drugi list i umesto posla za platu, rešili su da se okušaju u preduzetničkom poslu uzdajući se u sebe, svoje znanje i retku veštinu.

„Nije lako ali hoću sinovima da otvorim prostor da budu svoji ljudi, Marko je odličan momak, vredan izuzetno poznaje elektroniku sa svojih dvadestak godina. Ja sam dugo argatovao po velikim kompanijama, ne žalim se, plaćali su me lepo, ali eto odoh i ja u bizmismene” kaže Miloš u šali i počinje priču.

„Prelomio sam krajem prošle godine jer u ovom poslu nisu male investicije. Sedam meseci trajale su pripreme kako bi lokal bio sređen i kako bi moglo da se krene sa radom. Tako da smo 14. maja uz Božiju pomoć, krenilu sa radom. Preko 25 godina sam u ovom poslu, računari i informacione tehnologije, sklapanje i održavanje. Jedini u ovom kraju popravaljam fiksne telefone, doduše sve ih manje ima, ali ljudi dolaze iz iz Gornjeg Milanovca, Lučana da bi ih doneli. Nije to neka zarada, ali neki donesu i ne pitaju za cenu. Nedavno sam popravio jedan koji je iz vremena Drugog svetskog rata, na brojčanik, a ima jedno deset kilograma, i uspeo sam da ga vratim u život. Krpio sam, dovijao se za delove i na kraju je zazvonio“, priča on dok u radnju uđe mlađa ženska osoba. Interesovala se da li može sa hard diska koji je ,,crkao“ na lap topu da sačuva važne podatke.
,,Naravno da možemo, samo donesite, sačeka je Marko, uradićemo sve što možemo, reče.

Foto: GZS


,,Radimo popravku mobilnih telefona, računara, računarskih periferija, televizora i malih kućnih elektronskih aparata. Nekada kada mi se, što bi se reklo, ne da uređaj ostavim ga sa strane. Imam i sada neki HSF to je uređaj iz sedamdesetih godina, teško je naći delove za njega, pa sada jurim po oglasima, polovne da od par napravim jedan, jer je on vlasništvo mog dobrog prijatelja“ nastavi Miloš priču .
,,Izlazimo na teren to je osnovna usluga, šta može da se uradi na terenu radi se, ako ne, uređaj se donosi u servis. I nakon popravke vraćamo ga i montiramo.
Borimo se za svaki posao, nemamo ga previše , ali dobili smo prvi veći, na održavanju mreže i računara u Domu zdravlja. Ali biće nadamo se, radimo po ceo dan, od 9 do 21. A kad zatrebamo u stanju smo da dođemo u pola noći“ veli novopečeni privatnik i glava kuće.

Foto: GZS

Marko (28) sa ocem je ušao u posao, ali već deset godina je u ovoj oblasti. Još iz srednje škole na praksi, i na fakultetu se bavio elektroniokom. 

„Radim sve od računara,lap topova, mreža, televizora. Otac kaže da sam prilično pouzdan i ispekao zanat za svoje godine, a on je dugo bio poslovođa u ozbiljnim firmama kao što je Alti, valjda nije pogrešio“ veli Marko u šali.

Inače lokal se nalazi nedaleko od Kule u ulici Miloša Obilića 1.

Sva obaveštenja mogu se dobiti putem mobilnog telefona 065 606 59 58.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar