Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na ovaj broj prijavljujte nepoštovanje epidemioloških mera, može i putem Vibera

post-title


Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da je od danas u funkciji poseban broj za prijavljivanje nepoštovanja epidemioloških mera.

Kako je Ministarstvo saopštilo, na broj 064/8811405 građani mogu putem VIBER (vajber) aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana.

U daljem saopštenju Ministarstva zdravlja navedeno je:

"Trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji je stabilna i rezultat je građana Srbije, koji su pokazali da poštovanjem mera možemo da stavimo epidemiološku situaciju pod kontrolu.

Međutim, sada kada se epidemija koronavirusa razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u našoj zemlji može da se epidemiološki promeni i pogorša, naročito ako imamo u vidu da je poslednjih dana i kod građana Srbije došlo do opuštanja i da poštovanje epidemioloških mera slabi.

Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera putem aplikacije VIBER jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera.

U skladu sa tim, a u cilju dalje kontrole epidemije i očuvanja stabilne epidemiološke situacije, Ministarstvo zdravlja apeluje na sve građane da nastave sa poštovanjem mera, nošenjem maski, držanjem distance i pojačanom higijenom ruku. Jedinstvo i solidarnost naših građana danas nam je najpotrebnije, kako bismo pre svega sačuvali sebe i svoje najbliže, odnosno očuvali nisku incidenciju korona virusa u zemlji, i time spasili živote građana Srbije."



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar