Višemesečna borba da se očuva zelena oaza u Čačku, površine oko 50 ari, dobila je epilog. Kako bi sačuvali park, meštani Velike kolonije su proteklih meseci i protestovali. Nakon toga usledili su razgovori sa investitorom i gradskom upravom i rešenje je nađeno.

Dubravka Panić, članica Inicijativnog odbora Velike kolonije, kaže da je investitor napravio izmene projekta.

“Investitor je napravio izmene projekta. Pomeriće zgradu od susedne zgrade, a grad nam je obećao da će otkupiti ostale parcele koje će biti upisane u urbanistički plan kao parkovska površina, tako da ćemo i zvanično dobiti park”, objašnjava Panićeva.

Vladimir Spasojević iz Velike kolonije ističe da je investitor izašao u susret i da će izmeniti i plan za parkiralište.

“Iako nije morao, opet je on čovek odradio sve kako treba po našem”, kaže Spasojević.

Investitor Milan Danilović kupio je zemljište za izgradnju jer mesto gde je park nije zelena površina. Nije ni bio u zakonskoj obavezi da uvaži zahteve meštana, a to je ipak učinio.

“Pošto idem sa svojom decom u razne parkove, kada sam prvi put došao u ovaj park video sam dečju graju, video veliku zelenu površinu, dosta dobrih ljudi koji su hteli da očuvaju taj park, da očuvaju ovaj mir, ali sam imao i ja prava da pravim tu zgradu”, naglašava Danilović.

Dodaje da su našli zajedničko rešenje sa ljudima koji koriste ovaj park i koji žive u okolini, kao i sa gradskom upravom koja je imala sluha.  

Izgradnja stambene zgrade počinje za nekoliko meseci. Veliki deo zelene površine biće sačuvan.

Ostaje da se vidi kakav će biti novi izgled parka, a planovi za njegovo uređenje već postoje.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here