Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Opština Požega pouzdan partner fonfacije “Ana i Vlade Divac”

post-title


Već treću godinu zaredom, opština Požega učestvuje u zajedničkom projektu sa fondacijom “ANA I VLADE DIVAC” i pljoprivrednom školom sa domom učenika “Ljubo Mićić” iz Požege, a čiji je cilj osnaživanje mladih poljoprivrednika.

Tako će biti i ubuduće, rečeno je na prijemu koji je za predstavnike fondacije, organizovao predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Iz opštinskog budžeta je ove godine u zajednički fond ovog projekta izdvojeno 800 hiljada dinara a donacija je, između 17 dobitnika, došla i u ruke četvoro učenika završnih razreda poljoprivredne škole, sa područja požeške opštine.

Konkretno, mladi poljoprivrednici su dobili opremu odnosno mehanizaciju koju su sami tražili u projektu koji su napisali uz pomoć svojih profesora.

Tako su učenici stekli znanja u oblasti pisanja projekata koji su sve prisutniji i u oblasti poljoprivrede ali i dobili najneophodniju mehanizaciju za njihovo dalje bavljenjem poslovima u svojim gazdinstvima.

Imajući u vidu da se na ovaj način podstiče poboljšanje kvaliteta života na selu, posebno mladih, učesnici projekta se nadaju da će tako doprineti češćoj odluci mladih ljudi da ostanu trajno u selu, svi su rešeni da se sa ovakvim ali i sličnim projektima, nastavi i ubuduće.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar