Sudeći prema radarskim slikama, hladni talas je stigao i do naše zemlje.

Hladan talas, koji je već napravio haos u susednoj Hrvatskoj, sudeći prema radarskim slikama, stigao je i do Srbije, a u poslepodnevnim satima proširiće se po celoj zemlji.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je i upozorenje na obilne padavine koje se prvo očekuju na zapadu i jugozapadu zemlje.

Za jedan dan se, naime, očekuje količina padavina koja se prosečno zabeleži tokom celog meseca oktobra, tako da je moguće i izlivanje bujičnih reka, posebno na slivu Kolubare, kao i delovima Zapadne Morave.

U zapadnim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, a u centralnim žuti, dok će nevreme najmanje osetiti oni u istočnim krajevima koje će se, međutim, sutra najviše biti na udaru.

Sneg zatrpao sever Slovenije, obilne padavine u Hrvatskoj

Vlažan sneg, kiša i vetar izazvali su velike probleme tokom noći u višim delovima severne regije Slovenije, u Koroškoj, zbog čega je bio obustavljen lokalni saobraćaj.

Na pojedinim mestima nevreme je bilo toliko jako da je obaralo drveće, a neki putevi su i dalje zatvoreni za saobraćaj, navodi slovenačka agencija STA. Nevreme praćeno obilnim padavinama i grmljavinom pogodilo je u nedelju Istru i Kvarner.

Hrvatski portali navode da je najviše kiše palo u Rovinju, Umagu i Poreču.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here