Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Trojica Čačana osuđena zbog nasilničkog ponašanja: Nakon što ih je saučesnik u krivičnom delu odao policiji - oteli ga, tukli i nagog snimali telefonom

post-title


Čačak – Viši sud u Čačku delimično je preinačio presudu Osnovnog suda u ovom mestu kojom su Milana K. iz Kragujevca, Miron K. i Mile T. iz Čačka i Dalibor Ć. nepoznatog prebivališta osuđeni na zatvorske kazne zbog protivpravnog lišenja slobode u saizvršilaštvu, kao i Čačanin Ivan Č. koji je odgovarao zbog zlostavljanja i mučenja. Presuda je preinačena u delu gde je Ivan Č. oslobođen odgovornosti zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja koja je nastupila 16. januara ove godine i tako što je Mile T. oslobođen troškova krivičnog postupka u iznosu od 23.250 dinara, dok je presuda u odnosu na troje ostalih potvrđena.

U odluci prvostepenog, Osnovnog suda, u koju agencija RINA ima uvid, stoji da su Milana K. i Mile T. osuđeni na kaznu zatvora od po 14 meseci, Miron K. na deset meseci, a Dalibor Ć. na 10 meseci i Ivan Č. na šest meseci, obojica uslovno na tri godine.

U prvostepenoj presudi navodi se da su otmičari 16. januara 2016. godine u Čačku oštećenom Velisavu Š. iz Čačka oduzeli slobodu kretanja u trajanju od tri sata tako što su Milana K. i Dalibor Ć. vozilom kojim je upravljala Milane K. oštećenog od njegove kuće u Čačku dovezli do kuće Mirona K. u ovom gradu, pri čemu ga je Milana K. u toku vožnje više puta uradila pesnicom u predelu glave a Dalibor Ć. sedeći na zadnjem sedištu rukom držao oštećenog oko vrata.

Po dlasku u stan Milane K. Dalibor Ć. je oštećenog uveo u kuću gde su u dnevnom boravku sedeli svi okrivljeni. Okrivljeni Ivan Č. rekao  je oštećenom da oni znaju da je on policiji ispričao o lažnoj policijskoj nesreći u Novom Pazaru, i počeli su da ga tuku. Milana K. i Mile t. Udarali su pesnicama u glavu. Zatim su Miron K. i Mile T.  naterali oštećenog naterali da se popenje na stolicu i da peva što je on i učinio.

Prišao mu je Miron K. i zadao više udaraca u stomak i glavu i kada je ovaj pao nastavili su da ga tuku. Zatim je Mile T. naredio da se ponovo popenje na stolicu i nastavi da peva, posle čega je Mile T. prižao oštećenom i skinuo mu svu odeću, pantolone i donji veš i takvog su ga telefonom snimali Ivan Č. i Miron K. posle čega je Miron nastavio da tuče oštećenog. Kući ga je vratila Milana K. posle tri sata, nakon poziva roditelja oštećenog.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar