Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Biciklisti Borca pobednici Kupa Srbije u generalnom plasmanu u konkurenciji seniora i poletaraca

post-title


Senior Marko Danilović i poletarac Stefan Vučićević, kao i seniorska ekipa i ekipa poletaraca pobednici ovogodišnjeg Kupa Srbije u biciklizmu, kadet Dejan Cogoljević i kadetska ekipa osvojili druga mesta.

Ovogodičnji ciklus takmičenja za biciklistički Kup Srbije imao je nešto skraćeni program. Umesto planiranih deset trka održano je šest, zbog poznate situacije oko pandemije corona virusa. Zadnje dve trke održane su 10 i 11. oktobra 2020. godine u Subotici i Somboru.

U Subotici trka je vožena na kružnoj stazi u selu Tavankut, gde je dužina jednog kruga bila 1800m, a vozilo se na bodove, klasična kriterijumska trka. Seniori su vozili 21 krug i svaki treći bio je bodovni. Marko Danilović do ove trke vodeći u generalnom plasmanu u početku trke nije uspevao da uzme ni jedan bod, ali pet krugova pre kraja uspeva njegov napad i odvaja se sa jednim takmičarem iz beogradskog Partizana. Zadnja dva bodovanja pobedjuje što je bilo dovoljno i za konačnu pobedu. Zahvaljujući dobroj vožnji Stefana Stefanovića koji je osvojio četvrto mesto i Alekse Radmilca koji je bio deseti, ekipno Borac je osvojio prvo mesto. Ovim pobedama Danilovića i ekipe obezbedjene su i pobede u konačnom generalnom plasmanu pre zadnje trke.

U konkurenciji kadeta Dejan Cogoljević vodio je veliku borbu sa Lukom Bojovićem iz Kraljeva za pobedu, ali ovaj put bolji je bio komšija iz Kraljeva, dok se Cogoljević morao zadovoljiti drugim mestom. Boško Veličić osvojio je četvrto mesto, a Matija Peković dvanaesto. Ekipa Borca osvojila je prvo mesto.

Poletarac Stefan Vučićević osvojio je drugo mesto, a sa klupskim drugovima Aleksom Blagojevićem i Bogdanom Božovićem, ekipno su osvojili prvo mesto.

Sutradan vožena je takodje kružna trka u Somboru, ali ovaj put krug je bio nešto duži, 2,8km i vozilo se klasična drumska trka sa konačnim ciljem. Seniori su vozili 30 krugova. Vodila se velika borba izmedju biciklista iz Kraljeva i beogradskog Partizana za što bolji plasman jer je ova zadnja trka pravila konačan redosled u Kupu kako pojedinačno tako i ekipno. Kako su biciklisti Borca već obezbedili pobedu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji pre ove trke, vozili su opušteno bez rezultatskog imperativa. Trku je pobedio Marko Stanković iz OBK Beograda, a Stefan Stefanović  je osvojio deveto, a Marko Danilović dvanaesto mesto.

Kadeti su vozili 15 krugova i sprint je odlučivao o pobedniku. Ovaj put uz veliku pomoć svog klupskog druga Boška Veličića, Dejan Cogoljević uspeva da ostvari pobedu ispred Luke Bojovića iz Kraljeva. Boško Veličić je osvojio peto mesto, a ekipno Borac je bio opet prvi. U konačnom generalnom plasmanu za Kup Srbije Dejan Cogoljević je osvojio drugo mesto iza Luke Bojovića, a ekipa Borca je osvojila drugo mesto iza S TEAM-a iz Sombora.

Poletarci su vozili tri kruga i u sprintu najbolji je bio Stefa Vučićević, koji je sa ovom pobedom ubeljivo pobedio i u genaralnom plasmanu, kao i ekipa Borca.

Sa ove dve trke završena je ovogodišnja biciklistička sezona na drumu, još jednom veoma uspešno za  BORAC.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar