Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



„Epl“ predstavio „ajfon 12“ sa 5G pristupom i keramičkim kućištem sličnim staroj četvorci

post-title


Kompanija „Epl" završila je onlajn predstavljanje novih modela mobilnih telefona koji podržavaju superbrzu 5G bežičnu mrežu. Prikazana su četiri nova modela "ajfona" sa unapređenim performansama.

„Najbrži procesor telefona do sada”

„Epl” je predstavio četiri nova modela „ajfona 12” - čistu „12” i „12 mini”, kao i „12 pro” i „12 pro maks”.

Svi imaju novi A14 „bajonik” procesor, a „Epl” tvrdi da je to najbrži procesor do sada ugrađen u neki telefon.

Bazični modeli imaju kod „12” i „12 mini” 64 gigabajta memorije, dve kamere (široku i ultraširoku) i koštaju 699 i 799 dolara bez poreza.

„Pro” modeli imaju u osnovi 128 gigabajta memorije, tri kamere (treća je telefoto) i koštaju od 999 dolara za „pro”, do 1.099 dolara za „pro maks", za početne modele.

Istovremeno, oborene su cene za modele „iks” (499 dolara) i "11" (599 dolara) što uz model CE, koji u SAD košta 399 dolara u osnovnoj verziji, „Epl” čini pristupačnijim nego ikada, mada i dalje aparatom više srednje i premijum klase, kada su cene u pitanju.

Ipak, jednu stvar su u predstavljanju preskočili, a to je baterija telefona. Uz jači procesor i 5G pristup, može se očekivati intenzivnije korišćenje telefona, a to bi za model „12 mini” moglo da predstavlja problem jer je aparat manji i od „ajfona CE”, čija baterija „ne blista”.

„Epl” tvrdi da bi „mini” mogao da „istera” i 15 sati gledanja videa do čak 50 sati slušanja muzike, ali to bi moralo da se testira.

Telefoni će biti u prodaji u SAD krajem oktobra („12” i „12 pro”), odnosno sredinom novembra („12 mini” i „12 pro maks”,) a u Srbiji ih verovatno možemo očekivati u decembru. 

Pristupačne cene

U „Eplu” navode da uprkos novim performansama i unapređenim modelima, cene njihovih uređaja ne rastu drastično. Za „pro” modele, cena je između 999 dolara i 1.099 dolara. Mini modeli će biti dostupni na tržištu od 6. novembra, a modeli „pro” od 16. oktobra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar