Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradsko veće Čačak: Utvrđen predlog rebalansa budžeta

post-title


Na četvrtoj sednici Gradskog veća u Čačku danas je utvrđen predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Čačka za 2020. godinu u iznosu od 4 milijarde 496 miliona dinara. Jedno od značajnijih ulaganja pomenutih na današnjoj sednici je izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda. Vrednost ove investicije je oko 23 miliona evra.

Ministarstvo zaštite životne sredine uvrstilo je Grad Čačak na listu gradova na čijoj teritoriji će biti realizovani projekti predviđeni do 2025.godine. Buduća fabrika za preradu otpadnih voda nalaziće se na ulivu Ateničke reke u Zapadnu Moravu. Grad trenutno radi na pripremi parcele na kojoj je predviđena izgradnja fabrike.

,,Parcele smo uglavnom izvlastili. Ostalo je negde oko 7 hektara koji će biti rešeni planom generalne regulacije," rekla je pomoćnica gradonačelnika Čačka za oblast zaštite životne sredine, Mirjana Đoković.

Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika Čačka za oblast zaštite životne sredine - Foto: Infopress

Postrojenje za otpadne vode jedan je od većih i finansijski zahtevnijih projekata koji će biti realitovan uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA.

,,Dobićemo oko 22 miliona evra od Švedske agencije bespovratno za izgradnju fabrike. To je ogromna podrška koju dobijamo za ovaj projekat. Na nama je da uradimo svu projektnu dokumentaciju i da uđemo u proces dobijanja građevinske dozvole", istakao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Foto: Infopress

Završen je posao oko svih planskih akata, a u novembru će na Skupštini biti usvojen plan generalne regulacije Atenica-Kulinovci, nakon čega sledi proces dobijanja građevinske dozvole za izgradnju postrojenja. Završetak radova na izgradnji očekuje se za 2 do 3 godine.

Foto: Infopress


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar