Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Korona virus ušao u jednu kompaniju u Čačku: Zarazili se na sastanku sa direktorom iz Beograda

post-title


Nakon nešto više od 30 dana u toku kojih su se u Moravičkom okrugu pojavljivali pojedinačni slučajevi infekcije virusom korona, jutros je potvrđeno da su četiri osobe, koje su testirane u čačanskom Domu zdravlja, pozitivne na virus korona, kazao je za agenciju RINA direktor ZZJZ dr Aksentije Tošić.

„Epidemiološkim istraživanjem utvrđeno je da su sve osobe bile istovremeno na sastanku sa rukovodiocem firme koji je u tom trenutku bio pozitivan", izjavio je dr Tošić.

Prema njegovim rečima nakon potvrđivanje infekcije kod ove četiri osobe, naložena je njihova izolacija kao i njihovih kontakata, a stanje svih biće praćeno od strane epidemioloških timova kako bi se sprečilo dalje sekundarno širenje.

„Upravo zbog ovakvih mera koje preduzimaju sve zdravstvene ustanove u Srbiji možemo reći da je to jedan od razloga što u ovakvom okruženju, imamo povoljniju epidemiološku situaciju”, kazao je dr Tošić i apelovao na sve sugrađane da još neko vreme budu dosledni i ispoštuju propisane mere zaštite.

„Znam da to nije nimalo lako, naročito kada je u pitanju nošenje zaštitnih maski, ali to je definitivno mera koja znatno usporava širenje virusa, što rezultira manjim brojem inficiranih i hospitalizoanih”, rekao je dr Tošić.

On je naglasio da od početka epidemije u Moravičkom okrugu nije bilo nijednog težeg pacijenta koji nije dobio adekvatno bolničko lečenje, da se nije desilo da nema mesta u bolnicama, da nedostaju lekovi, oprema i sve ono što propisuje savremena medicina u skladu sa svetskim smernicama i preporukama za lečenje.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar