Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



MOGUĆE UVOĐENJE ZABRANE KRETANJA! Dr Kon o merama koje nas čekaju

post-title


Epidemiolog Predrag Kon kazao je danas da Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa neće dozvoliti da taj virus "nastavi masovno da se razmnožava, a da se ne preduzmu odgovarajuće mere".

Kon je za Televiziju "Hepi" rekao da nije siguran da li će mere biti donošene "sa ili bez vanrednog stanja".

- Vanredno stanje kao vanredno stanje teško da može biti opcija, ali to ne znači da ćemo ostaviti ovako i da neće biti mera zabrane kretanja u nekim situacijama. Nećemo mi pustiti da se virus prenosi, a da mi ne preduzimamo ništa - objašnjava on i dodaje da je to pravno pitanje, ali da su pravnici potpuno podeljni u vezi sa vanrednim stanjem.

Govoreći o trenutnim brojkama, koje su u sredu znatno skočile, Kon objašnjava da je reč o očekivanoj situaciji.

- Ova situacija je nešto što smo očekivali. Taj porast je posledica nagomilavanja testiranja. Utorak i sreda su najjači dani. Ima još jedna stvar, to proširenje na Kragujevac i Valjevo - Beograd nije tako dramatično porastao i to je na neki način ipak neki dobar znak. Ako smo uspeli da usporimo u Beogradu, uspećemo i u ovim gradovima - ističe Kon.

Govoreći o sezonskom gripu, ocenio je da će on nastupiti nakon novog talasa korona virusa, koji očekuje tokom novembra.

"Značajno je shvatiti da i jedna i druga bolest (sezonski grip i korona virus) naglo obaraju imunitet i na sličan način mogu da zakomplikuju situaciju", kazao je Kon.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar