Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uručene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" (FOTO)

post-title


Nagrada je uručena istaknutim privrednim i društvenim subjektima sa područja Raškog i Moravičkog okruga u Domu kulture u Gornjem Milanovcu. Odluku o dodeli priznanja doneo je Žiri, kojim predsedava prof. Radovan Pejanović, bivši rektor Univerziteta u Novom Sadu, a koga čine istaknuti privrednici, novinari i profesori.

Danas je nagrađeno sedamnaest uspešnih kompanija i pojedinaca koji ih predstavljaju.

Profesor Radovan Pejanović rekao je da uprkos velikim poteškoćama sa kojima se privrede sveta, ali i Srbije suočavaju, naša zemlja ima odlike koje omogućavaju prevazilaženje brojnih izazova.

Nagrada za “Najboljeg mladog menadžera” pripala je Vojinu Vukadinoviću izvršnom direktoru kompanije “METALAC A.D.” za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing. Brend EUROKREM ,„Swisslion“ Takovo proglašen je “Naj brendom u Regionu” a nagrada je uručena Miroslavu Jovičiću, direktoru. Olivera Matović, direktorka Proizvodno -tehničkog sektora kompanije „SPEKTAR” dobila je nagradu za “Naj ženu u biznisu Regiona”, dok je u ime “RP ŠTAMPARIJE” doo, koja je nagrađena kao najbolji pružalac usluge u Regionu nagradu primio direktor Marko Rakić. Žiri je odlučio da Agencija „NIVEUS TIM“ bude nagrađena u kategoriji “Najbolje usluge socijalne zaštite i društvena odgovornost” a priznanje je preuzela Aleksandra Jovičić, direktorka Agencije. Za afirmaciju kulturno-istorijskog nasleđa i očuvanje tradicije srpskog naroda nagrađen je Muzej rudničko-takovskog kraja Gornji Milanovac, a nagrada je uručena direktoru Aleksandru Marušiću.

Opština Gornji Milanovac pre samo tri nedelje imala je čast da bude dobitnik nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za doprinos razvoju i unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije, a predsednik Dejan Kovačević, današnji domaćin dodele priznanja kaže da je veoma zadovoljan jer je prepoznat rad lokalne samouprave ali i svih privrednih činilaca u opštini.

  • Danas su ovde najveći privrednici Moravičkog i Raškog okruga i svi koji su sada dobili priznanje zaslužili su ga mnogo ranije – rekao je Kovačević čestitajući svim dobitnicima – Ova nagrada se dobija za ono što je urađeno u prošlosti ali je i veliki podstrek za bolji rad u budućnosti, pre svega u društveno korisnom radu gde je svako od nas u mogućnosti da pomogne svojoj okolini.

Danas su nagrađene i kompanija “Tehnograd inženjering” Kraljevo, “Unipromet” Čačak, Kompanija “Auto Čačak", “AD Novi Pazar put", Elektromontaža d.o.o. Kraljevo, Fabrika nameštaja “Numanović" Novi Pazar, PD “Atenic commerce” doo,Čačak, KOTLENIK-PROMET"doo Lađevci,Kraljevo, Preduzeće “PREMIJA” Novi Pazar, “Pantelić" d.o.o.,Kraljevo, Modna kuća “BARBOSA” Novi Pazar.

Ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, organizuje se u okviru projekta "Put ka vrhu", koji je nastao pre 20 godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Nosioci projekta su "Media Invent" i Novosadski i Beogradski Univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Vojvodine, privredne komore Srbije i lokalne samouprave.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar