Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovna škola “Preljina“ – Manifestacija: Hranom do zdravlja

post-title


U svetu se od davne 1945. godine obeležava Svetski dan hrane, a kod nas od 2001. godine. Ove godne, Svetski dan hrane, 16. oktobar, obeležava se pod sloganom: „Gaji, hrani, podržavaj. Svi zajedno. Naše akcije su budućnost“ , u cilju skretanja pažnje šire javnosti na značaj pravilne ishrane,smanjenja broja gladnih, ali i smanjenja bolesti koje su posledica nepravilne ishrane.

Ove godine Svetski dan hrane obeležava 75. godišnjicu postojana u trenutku kada se naša zemlja, kao i sve zemlje širom sveta bore protiv pandemije bolesti COVID-19. A posledice su najviše osetile siromašne zemlje.

Zato se i naša škola priključila konkursu: „ Zdravlje na usta ulazi“ i pružila podršku herojima hrane - poljoprivrednicima i svim zaposlenima u lancu proizvodnje hrane koji omogućavaju bezbedan put od njive do trpeze.

U holu škole organizovana je prezentacija na temu: „ Jedem zdravo, rastem pravo“, kao i izložba likovnih i literarnih radova učenika.
Učenici mlađih razreda su uzeli učešće u kreativnim radionicama, gde su pravili životinje, od voća i povrća koje najviše vole.

NJihovi kreativni i maštovoiti radovi su danas ukrasili naš hol.


Ove godine ova manifestacija u našoj školi, zbog pandemije nema humanitarni karakter kao što je imala dugi niz godina u nazad.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar