Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radojki iz Čačka komšije zazidale prozore: Umesto da gleda u gradski park, iz dnevne sobe pogled puca na prikucanu ivericu (FOTO)

post-title


Čačak – I dok je pre osamnaest godina pogled iz njenog stana pucao na centar Čačka i gradski park, Radojka Đukanović (70) danas iz dnevne sobe gleda u zazidan prozor preko čitvog zida i braon ivericu. Investitor koji je dobio dozvolu za nadogradnju 2002. godine samo je ogradio krovnu terasu i dnevene svelosti u njenom stanu bilo je bar u tragovima, a 2017. kada je taj prostor pripao novim kupcima, potpuno je prekriven.

Foto: RINA

„Prvobitni investitor imao je dozvolu za nadogradnju, ali ne i da zauzme krovne terase, on je to učinio i to ne samo na našoj, već i na susednim zgradama. Sa tom situacijom smo se nekako i pomirili, jer je u stanu bilo koliko toliko svetlosti. Međutim, pre tri godine dve žene koje su kupile taj stan od njega, potpuno su bez našeg odobrenja zagradile prozor. Prvo su stavile gvozdene rešetke, a zatim i ivericu. Njihov argument bio je da su to kupile, platile, da imaju dozvolu i bez obzira na naše protivljenje obavile su radove. Rekle su da imaju to uknjiženo u katastru, ali smo mi kasnije dokazali da je to uknjiženje bilo lažno“, rekla je Radojka za RINU.

Iste godine pokrenut je sudski proces koji se i dalje vodi. U međuvremenu, Radojka se iz centra grada preselila u selo, jer više nije mogla da živi, kako kaže – usred bela dana u skoro potpunom mraku, sa konstantno upaljenom sijalicom.

Foto: RINA

„U ovom stanu smo se skućili, podizali decu, živeli i onda odjednom je to postalo jako neuslovno mesto za život. Zatvorili su nam prozore kao da smo životinje u kavezu. Ovaj stan sada ne možemo da izdamo jer niko neće da živi u njemu, a o prodaji da i ne govorimo, ko bi kupio prostor u čijoj dnevnoj sobi ima samo jedan mali prozorčić, a svetlo mora da vam gori od jutra do mraka? To je mali stan, a ova soba je i dnevna i spavaća. Ove žene koje su nam zazidale prozore, dobile su svetao i prozračan stambeni objekat. Prvo su htele da ga prodaju, ali pošto je pod sudskim sporom to je nemoguće, onda su ga izdale i od njega sada uzimaju kiriju. Mi sa ovim našim u mraku, ne možemo ništa“, izjavila je Radojka.

Foto: RINA

Sudski proces je u toku, čekaju se nova ročišta, a dok ne stigne konačna zakonska presuda  ova Čačanka kad  dođe u stan u kom je provela više od pola života, dnevnu svetlost upija iz malene kuhinjice jer u ostalim delovima je - crno bez imalo belog, u bukvalnom i u figurativnom smislu. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar