Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održana akcija "Imam, a ne treba mi" - Prikupljene stvari namenjene pre svega ugroženim romima, učestvovao i "Džipsi tim"

post-title


Humanitarna akcija pod nazivom ,,Imam, a ne treba mi" održana je danas u organizaciji Osnovne škole za obrazovanje odraslih Čačak, a uz podršku KUD-a Abrašević, JKP Komunalac, kao i velikog broja osnovnih i srednjih škola, vrtića i ljudi dobre volje. Prikupljena odeća i obuća namenjena je pre svega socijalno ugroženim Romima, ali i svim drugim građanima koji imaju potrebu za ovakvim vidom pomoći.

Ovakve akcije najviše znače porodicama sa više dece, koje se teško snalaze za topliju odeću i obuću kada dođu hladni dani.

Foto: Infopress

Među Romima ima i onih koji su u situaciji da pomognu svojim sunarodnicima, pa su se ovom prilikom rado odazvali i donirali neophodnu garderobu.

,,Bavimo se humanitarnim radom oko 6 godina i učestvujemo u svim akcijama. Za ovu akciju dovezli smo iz inostranstva kombi pun odeće, obuće i posteljine. Najviše ima stvari za decu," rekao je predsednik Udruženja Roma ,,Džipsi tim", Gradimir Radosavljević.

Gradimir Radosavljević , predsednik Udruženja Roma ,,Džipsi tim" - Foto: Infopress

Ideja za organizaciju akcije potekla je od nastavnika koji svakodnevno rade sa Romima, polaznicima Škole za obrazovanje odraslih.

,,Sinula mi je ideja da svako od nas ima nešto što mu ne treba i zašto to ne bismo podelili sa drugima. Svakodnevno sam u kontaktu sa ljudima kojima je potrebna pomoć. Ulazim u njihove domove i imam priliku da vidim šta im sve nedostaje. Zato smo mi uvek tu da ih razumemo i da im koliko možemo pomognemo", rekla je profesor engleskog jezika Osnovne škole za obrazovanje odraslih Čačak, Tanja Vučićević.

Tanja Vučićević, profesor engleskog jezika Osnovne škole za obrazovanje odraslih Čačak - Foto: Infopress

Posebnu zahvalnost organizatori su uputili vrtiću Leptirić, koji je donirao potpuno nove igračke i odeću za decu, udruženim snagama roditelja i vaspitača



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar