Čačak – Čačak je među gradovima na spisku Ministarstva zaštite životne sredine za koje je predviđena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i proširenje kanalizacione mreže.

„Juče je bila javna sednica po pitanju plana generlane regulacije Atenica – Kulinovci. Ovo je važno upravo iz razloga jer će se na toj lokaciji nalaziti buduća fabrika za preradu otpadnih voda, na ulivu Ateničke reke u Zapadnu Moravu. Parcele smo u potpunosti izvlastili i preveli u javnu svojinu grada, i to sedam hektara. Ostalo su dve male parcele koje će biti uz buduću saobrćajnicu ka postrojenju. To se već tiče plana detaljene regulacije za Preliće, gde će se javna sednica održati 26. oktobra.

Foto: RINA

Nakon jučerašnjeg javnog uvida nije bilo značajnijih primedbi, sada nas očekuje sednica komisije za planove, nakog čega sledi Gradsko veće i skupština negde u novembru. Ako se plan detaljne regulacije usvoji možemo da tražimo građevinsku dozvolu za izgradnju fabrike”, rekla je danas Mirjana Đoković, pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite životne sredine.

Vrednost celog projekta je 23 miliona evra, ali finansijska konstrukcija nije potpisana od strane gradonačelnika grada Čačka, Ministarstva životne sredine i Evropske integracije.

U naredne dve do tri godine Čačak će dobiti postrojenje za preradu otpadnih voda ali i rekonstrukciju tri, već postojeće, crpne stanice u Beljini, Košutnjaku i Ljubić polje. U finasiranje je ušla i saobraćajnica koja vodi sa Bulevara Nikole Tesle do crpne stanice Ljubić polje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here