Čačak – Penzioneri često podnose najveći teret ekonomskih mera, što se odražava i na socijalnu uključenost i materijalnu ugroženost starijih građana. Međutim, ima i onih koji potvrđuju da treće doba nije praćeno raznim stereotipima i neaktivnošću kako na polju rada , tako i u društvenim odnosima.

Iako je na pragu sedme decenije života, Gojka često možete videti kako pomaže prijateljima i komšijama u svom naselju. Počev od popravke kućnih instalacija do radova u dvorištu.Uvek je aktivan i ništa mu ne pada teško.

Foto: RINA

„U fabrici sam proveo 43 godine, u penziju sam otišao 2005.godine, ali nsatavio sam i dalje da radim, oko sitnih kujćnih opravki, zamena slavina, sijalica, menjanje prekidača i slično.U svom životu nisam poimogao samo on onome ko mem nije pozvao, i kad sam mlad i sada kada sam u poznim godinama”, kaže penzioer Gojko Vučković.

Ali,poporavka sitne mehanike nije jedini posao kojim se Gojko bavi. Zajedno sa Radenkom Lazićem, volonterskim angažovanjem pomažu rad mesne zajednice Lugovi i na taj način doprinose razvoju svog kraja. Iako je od skoro u penziji, Lazić ne prekida aktivnosti u svom naselju.

Foto: RINA

„Iako je to rad koji se ne plaća u mesnoj zajednici, meni pričinjava zadovoljstvo da našim sugrađanima omogućimo što lepši i udobniji život. Koliko je bitno naše iskustvo i znanje , toliko je bitno da i mladi prihvate naš rad i da zajedničkim snagama damo pun doprinos našoj sredini”,priča aktivni penzioner Radenko Lazić.

3 KOMENTARA

  1. Momci vi ste nešto pobrkali- Lazić je u invalidskoj penziji skoro 30, a možda i više godina. I bio je predsednik Mesne zajednice još u prošlom veku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here