Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Brajs Džons: Moramo se dobro spremiti za meč sa Mornarom

post-title


Nakon tri odigrana kola ABA lige ekipa Borca ostvarila je skor od jedne pobede i dva poraza. Prvo je u Beogradu savladan Partizan (78:87), da bi nedelju dana kasnije u Čačku Borcu poraz nanela evroligaška Crvena zvezda (64:95).

Zatim je, nakon pomenute dve utakmice, Borac otputovao u Podgoricu na susret sa ekipom Budućnosti. Mnogi su predviđali da će crnogorski predstavnik lako i ubedljivo okončati taj meč u svoju korist. Međutim, Borac je sve iznenadio svojom odličnom igrom tokom većeg dela utakmice. Čak je tim Marka Marinovića imao priliku da duel odvede u produžetak. Međutim, šut koji je uputio Entoni Smit nije završio na dnu mrežice, tako da je Budućnost na jedvite jade uspela da trijumfuje (86:83).

Najbolji pojedinac u redovima Borca ponovo je bio organizator igre Brajs Džons sa 21 poenom i sedam asistencija. On smatra da je njegov tim na osnovu svega prikazanog zaslužio da slavi u Podgorici, ali loša sreća stajala je Čačane nove senzacije.

,,Veoma dobra i zanimljiva utakmica u Crnoj Gori je iza našeg tima. Igrali smo odlično tokom većeg dela susreta, pa smatram da ne bi bilo nezasluženo da smo se u Čačak vratili sa pobedom. Međutim, nekoliko grešaka i loša sreća koštali su nas velike pobede, koja bi, nema sumnje, dodatno uticala na naše samopouzdanje. Naravno, i protivnici bi drugačije gledali na nas“, izjavio je igrač Borca.

On smatra da tim mora učiti iz grešaka.

,,Već sam rekao nakon utakmice sa Crvenom zvezdom da moramo da učimo iz poraza. Pa tako i iz meča sa Budućnošću moramo izvući nekoliko pouka, kako nam se greške i propusti ne bi više ponavljali. Ipak, ne smemo previše misliti na poraze, već svu snagu i energiju moramo usmeriti na naredne izazove“, mišljenje je Džonsa.

Sledećeg vikenda Borac će imati novi silan izazov. Naime, u Čačak stiže Mornar iz Bara, sa kojim će Borac odigrati drugi meč u relativno kratkom vremenskom intervalu. Valja podsetiti da su se ovi rivali već sastali u pripremnom periodu u gradu na Moravi, a tada je iz okršaja kao bolji izašao domaćin (93:88).

,,Narednog vikenda, odnosno u subotu, očekuje nas duel protiv Mornara. U pripremnom periodu smo uspeli da pobedimo tu ekipu. Dobro ćemo se pripremiti za utakmicu koja je pred nama, pa ako budemo na svom prepoznatljivom nivou, sve je moguće, pa i pobeda“, završio je Brajs Džons.

Meč Borac – Mornar je na programu u subotu 24. oktobra, a početak susreta je zakazan za 17 časova. Ovaj duel prenosiće ARENA SPORT 2.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar