Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poznati srspki glumac biće domaćin trećeg Sabora violinista: Jedinstvena manifestacija koja slavi kraljicu instrumenata zakazana za avgust 2021. godine

post-title


Gornji Milanovac – Jedinstvena manfestacija u Srbiji koja slavi kraljicu instrumenata, violinu, ove godine poput mnogih je zbog korona virusa bila samo simbolilčno obeležena. Međutim, susret najboljih violinista na padinama Suvobora već je zakazan za sledeću godinu i biće održan 20, 21. I 22. avgusta, a poznati srpski glumac Voja Brajović otvoriće treći Sabor violinista Srbije u Pranjanima.

„Nadamo se da će sve ove nedaće do tada proći i da ćemo u Pranjanima ponovo imati jednu veliku svetkovinu na kojoj očekujemo i do 100 hiljada gostiju. Raduje me što je legenda srpske scene Voja Brajović prihvatio da bude domaćin jedne takve ogromne naraodne manifestacije", kazao je Kovačević.

Veliki srpski glumac potvdio je svoje prisutsvo na Saboru violinista u Pranjanima.

„Bože zdravlja, biće mi veoma drago da prisustvujem jednoj takvoj manifestaciji, koja će se održati naredne godine u Pranjanima. I sam sam ljubitelj violine, tako da je to velika čast za mene", rekao je Voja Brajović za Glas zapadne Srbije.

Inače, Voja Brajović je rođen u Valjevu, Osnovnu školu i gimnaziju završio je u tom gradu. Godine 1967. upisao se na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, na smeru za glumu, u klasi profesora Predraga Bajčetića, a 1971. godine je diplomirao u klasi profesorke Ognjenke Milićević. Od 1969. godine je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Od 15. maja 2007. do 8. jula 2008. bio je ministar kulture u Vladi Republike Srbije. Vojislav Brajović je 25. dobitnik nagrade Dobričin prsten 2009. Godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar