Pretraga vesti

Suđenje ubici Miloša Mileusnića: Nove detalje izneo policajac koji je učestvovao u hapšenju

post-title


Suđenje Neđeljku Đuroviću (31) povodom optužbi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem policajca koji je učestvovao u njegovom hapšenju, ubrzo nakon ubistva, piše Blic.

Pitanja za policajca Gorana Vidakovića imao je i optuženi, koji je najpre hteo da policajac kaže da li je tokom ispitivanja u policiji on (Đurović) presvlačen više puta i bio ostavljen go.

Svedok je odgovorio da jeste traženo da skine garderobu i da mu je data druga, ali da nije tačno dugo sedeo go i da je maltretiran.

Na pitanje Đurovića da li mu je bila data garderoba ubijenog Mileusnića, policajac je odgovorio da to nije moglo da se desi, a odrično je odgovorio i na treće pitanje da li ga je drugi policajac tukao.

- U mom prisustvu ga niko nije tukao - rekao je Vidaković, nakon čega su mu pitanja postavili sudija i Đurovićev branilac. Policajac je odgovarajući na pitanja rekao da nije moguće da je od optuženog traženo da pokaže nož kojim je izvršeno ubistvo dodirujući ga, a kako je to tvrdila odbrana.

Na zahtev branioca, detaljno je opisao kako je policija došla do Đurovića i uhapsila ga.

Kako "Novosti" prenose, svedok je objasnio da su nalog za hapšenje dobili nakon sakupljanja više dokaza - pre svega iskaza kasirke u radnji, koja je rekla da je lice sa fotogafije bilo kod nje sa krvavim rukama i krvavim novčanicama.

Đurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića.

Uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čacka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar