Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana treća sednica Privrednog saveta u Gornjem Milanovcu

post-title


Na samom početku sednice, predsednik Privrednog Saveta opštine Dragoljub Vukadinović, pozdravio je prisutne članove izrazivši zadovoljstvo što pandemija virusa Covid 19 nije značajno oštetila privredu Gornjeg Milanovca. Vukadinović je ovom prilikom naglasio da je cilj današnje sednice informativnog karaktera ali i podsticajnog za realizaciju planiranih aktivnosti.

Nakon usvajanja Zapisnika sa druge sednice Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac upoznao je članove Saveta, da je SO usvojila detaljan plan regulacije za Pristupnu saobraćajnicu i da je završen idejni projekat, kao i da su se stekli uslovi za eksproprijaciju, koja bi trebalo da bude završena do Nove godine, kada se očekuje i potpisivanje ugovora.

-Vrednost čitave investivije uvećana je na 18 miliona i 600 hiljda evra- rekao je Kovačević i objasnio - cena je uvećana zbog naknadno predviđenih pristupnih puteva saobraćajnici, ali i zbog toga što će uz prvi deo trase od Metalca biti urađene pešačke staze, osvetljenje, autobuska stajališta i sve što je neophodno za funkcionisanje meštana u ovom delu grada. Kako je najavljeno, radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice trebalo bi da počnu u martu, sa novom građevinskom sezonom.
Na današnjoj Sednici predstavljen je urbanistički projekat za izgradnju zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu. Predstavnici firme „Urban projekt“ iz Čačka, rekli su da je predviđeno da dužina bazena bude 23 a širina 18 metara, dok je planirana dubina od 1.5-3 metra. U okviru objekta predviđen je restoranski prostor, spa centar, svlačionice, kabine za presvlačenje, toaleti, 2 kancelarije i blagajna. Prema proceni, kapacitet je za oko 200 kupača, a tokom letnje sezone zatvoreni i otvoreni bazen bi funkcionisali kao celina. Postojeća filter stanica će biti rekonstruisana i podmirivaće potrebe oba bazena. Vrednost investicije je oko 1,5 miliona evra, a cena će najviše zavisiti od načina na koji će biti rešeno energetsko napajanje.
Jedna od tema bila je i izgradnja asfaltne baze u Nevadama, gde je potvrđeno da su preduzeću „Ar gradnja“ odobreni lokacijski uslovi za mobilnu betonsku bazu, a da za asfaltnu još uvek nije stiglo odobrenje. Ovom prilikom razgovaralo se i o rešavanju problema vodosnabdevanja i kanalizacije u indrustrijskoj zoni Velereč, kao o radu radne grupe za ekologiju.
Inače, na sledećoj sednici biće predložena nova dva člana Privrednog saveta, koji će zameniti Aleksandra Markovića i Nenada Vučićevića.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar