Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veliko bravo za dva dečaka iz Čačka: Nikola i Boban objavili oglas da cepaju drva, peru automobile i rade druge kućne poslove kako bi zaradili džeparac (FOTO)

post-title


Čačak – Maglovito oktobarsko jutro u Čačku, poput majskog sunca razvedrio je oglas na kom je napisano da su dva srednjoškolca raspoložena da zarade novac za dzeperac tako što će pomagati onima kojima je to potrebno. Pritom, ovi dečaci, Nikola i Boban, nemaju cenu, niti rade po satnici, već uzimaju onoliko koliko domaćin odluči novca da im da.

Foto: RINA

„Učim za frizera i sviram saksofon, a imam i zdrvastvenih problema i sve to izuskioju novac, koji roditelji i pored najbolje namere nemaju da mi daju. I nakon razgovora sa bratom i drugom, rešili smo da na ovaj način zaradimo još neki dinar. Odštampali smo letke, izlepili po gradu i od jutros  telefon ne prestaje da zvoni“, rekao je Nikola za RINU.

Ova dva srednjoškolca cepaju drva, šetaju kućne ljubimce, peru automobile  i pomžau u svim drugim kućnim poslovima. Kako kažu, nije im teško, jer radne navike već su stekli radeći kod svoje kuće. Boban ima šesnaest godina, učenik je Mašinsko-saobraćajne škole i ukoliko posao zaživi želeo bi da skupi dovoljno novca da otvori svoju malu automehaničarsku radnju.

Foto: RINA

„Svi naši drugari kad su videli oglas su nas podržali. Nema potrebe da celo popodne sedimo po kući, igramo igrice ili provodimo vreme na društevni mrežama, ako smo sposobni sami da zaradimo dzeparac  i tako pomognemo kućni budzet, ali i uštedimo neke pare. Ide zima, hladno vreme, mnogima će trebati pomoć oko ogreva, ali i čišćenja snega i nadamo se da će nas zvati“, priča Boban.

Foto: RINA

Nema sumnje da su ova dva dečaka, jedan od najsvetlijih primera omladine u Čačku koji se ne oslanjaju na druge, već svojim poštenim radom žele da zarade novac. Nadaju se da će u tome i uspeti, ne da se obogate, ali dovoljno da Nikola kupi novo ozvučenje za instrument koji obožava, a Boban za alat koji mu je potreban.

Foto: RINA


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar