Pretraga vestiPrijavite se za "Agri projekat" Kancelarije za mlade Čačak

post-title


Kancelarija za mlade iz Čačka sprovodi projekat „Poljoprivreda je spremna za inovacije" odnosno Agri projekat.

Projekat se tiče osnaživanja mladih da koriste poljoprivredu kao pokretač ekonomskog razvoja zajednice sa ciljem povećanja zapošljivosti i zapošljavanja mladih zainteresovanih za poljoprivredu u ruralnim područijima Čačka.

Ideja je da se mladima omogući sticanje veština kroz razvoj prilagođenih savetodavnih ciljanih mera kroz koje će mladi razviti ideje za poljoprivredne kompanije koje se oslanjaju na lokalne resurse i istražuju potencijalne lokalne tržišne niše.

Svrha projekta je osnaživanje mladih da daju život vlastitim idejama za ekonomski razvoj zajednice u smislu poljoprivrede, ali i da daju život ruralnim područijima, koja postaju starija i starija, nakon čega sledi migracija mladih ljudi u urbana područja, kroz sprovođenje velikog broja konkretnih aktivnosti.

Pozivamo sve osobe od 19 do 35 godina da se prijave za naš projekat. Očekuju ih radionice na različite teme iz oblasti poljoprivrede, kao što su "Kako do sredstava za poljoprivrednu proizvodnju" , "Organizacija proizvodnje" , "Organska proizvodnja i mladi poljoprivrednici". Očekuje Vas organizovana poseta Institutu za voćarstvo kao i uspešnim poljoprivrednim gazdinstvima u Moravičkom okrugu.

Prijave su otvorene do 6. novembra 2020. godine. Prijavu možete izvršiti putem mejla: kzm.cacak.ler@gmail.com , pozivom na broj telefona 032/ 349 - 252 ili onlajn prijavom putem sledećeg LINKA.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar