Juče je na stazi u Bačkoj Topoli stavljena tačka na ovogišnji šampionat Srbije u moto krosu. Vozači dva čačanska kluba su uspeli da ostvare veliki uspeh osvojivši pet titula šampiona Srbije.

U najmladjoj klasi MX65 pobedu je ostvario Vuk Ćajić iz Mk Tanasko Rajić, drugi je bio Andrej Popović iz Mk Ere iz Arilja, a treći Noel Pešut iz Mk Sagmajster tima. U ukupnom poretku šampion je Andrej Popović, drugi Vuk Ćajić, a treći Noel Pešut. Ukupan poredak odrediće Izvršni odbor Moto saveza Srbije zbog prigovora jednog od takmičara za rezultate na jednoj od prethodnih trka.

U klasi MX85 Aleksa Milosavljevic iz Termorad AMSK Čačak pobedio je u obe vožnje, ispred Relje Kuzmana iz BAP racing tima i Davida Viga iz kluba MX024, čime je više nego zasluženo osvojio šampionsku titulu.

U klasi MX1 pobedio je Tamaš Martonoši iz kluba MX024, drugi je bio Duško Paunović iz MK Tanasko Rajić a treći Miloš Đorđević iz Termorad AMSK Čačak. Šampion za ovu sezonu je Čačanin Miloš Đorđević, drugi Marko Kostić iz MKK Kostić iz Pirota, a treći Duško Paunović.

U klasi MX2 trijumfovao je Janko Railić iz Mk Ere, drugi je bio Nenad Petrović iz Mk Tanasko Rajić a treći Mark Česko iz MX024. Šampion za ovu sezonu je Janko Railić, drugi je Nenad Petrović a treći Mark Česko.

U klasi juniora MX125 prvi je Strahinja Kalamković iz Mk Ere, drugi Milan Vukajlović iz Termorad AMSK Čačak, a treći Janko Railić.

U klasi MXB pobedio je Tamaš Martonoši iz MX024, drugi je bio Strahinja Zlatić iz MX024, dok je treći bio Filip Savić iz GTC racing iz Kraljeva, koji je osvojio na kraju šampionat ispred Tamaša Martonošija i Kristijan Platnera iz MK Sagmajster tima.

U klasi MX3 vodila se velika borba između Vlada Rajevića iz Termorad AMSK Čačak i Viktora Langa iz MX024, gde je kao pobednik izašao Vlade Rajević, a treći je bio Stipan Kujundžić iz MX024. Zahvaljujući ovoj pobedi, Vlade Rajević je postao šampion Srbije, drugi je Viktor Lang, treći Sabolč Horvat iz MX024.

U klasi MXS prvi je bio Vlatko Provodovski iz BAP racing tima, drugi Branko Radanov iz Mk Tanasko Rajić a treći Dragiša Stanković iz Mk Sagmajster tima. Šampion je Branko Radanov, drugi Vlatko Provodovski a treći Dragiša Stanković.

U ekipnoj konkurenciju u klasi klubova 1 novi šampion je ekipa Termorad AMSK Čačak ispred MK Ere i ekipe Tanasko Rajić, dok je u klasi klubova 2 šampion ekipa MX024 ispred Termorad AMSK Čačak i Sagmajster tima iz Subotice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here