U Čačku je priređeno  Svetsko prvenstvo u fitnesu za mlađe kategorije. Organizovano je  pod  pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i grada Čačka. Nastupilo je oko 200 takmičara iz 11 država.

Takmičari su nastupili u izrastu od 7 do 15 godina. Nadmetali su se u  devet kategorija za devojčice I pet kategorija za dečake. Jedanestogodišnja,  Isidora Savić, ističe da u  konkurenciji među svetskim šampionima,   nije  lako ostvariti dobar plasman.

Foto: TV Lav plus

Reprezentacija Srbije ostvarila je ekipno 3.mesto, a s obzirom na situaciju uzrokovanu kovidom 19, 14 država je otkazalo učešće. Teodora Urtajl osvojila je srebrnu medalju,  u kategoriji do 7 godina. Mia Novaković bronzanu medalju. Takođe i  Staša Ćalošević I Isidora Savić  odlikovane  su  bronzanom medaljom. Predsedniku saveza Srbije za bodibilding , fitnes, bodi fitnes I aerobik,  Goranu Ivanoviću dodeljeno je najviše priznanje ,  zlatna plaketa  za razvoj dečijeg fitnesa. Priznanje je dodeljeno I predsedniku organizacionog odbora,  Ivanu Strugareviću.

Foto: TV Lav plus

Delegati i učesnici  zadovoljni su organizacijom takmičenja.  Orgamizatori smatraju I da je ovo istorijski uspeh naše reprezentacije. Predstavile su  se kako kažu, velike sile u fitnesu i prema njihovim rečima za budućnost fitnesa I bodi bildinga u Srbiji ne treba da brinemo.

Foto: TV Lav plus

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here