Pretraga vestiČačanski Železničar svečanom akademijom obeležava sedam decenija postojanja

post-title


Košarkaški klub Železničar iz Čačka svečanom akademijom, u petak 30. oktobra, od 19.00 časova, obeležiće sedam decenija od osnivanja kluba.

Predsednik Železničara Dušan Dule Vulović, sin Milovana Vulovića, jednog od osnivača kluba, ističe da će popularni Žele ujedno i promovisati monografiju “KK Železničar 1949 – 1999 – 2019”.

“Prvu monografiju, povodom pedeset godina kluba, radili su Gvozden Otašević i Milovan Vulović. Taj deo ponovo je odštampan i dopunjen sa delom koji govori o poslednjih dvadeset godina kluba. Poslednje dve decenije obradio je Prof. dr Svetislav Sveto Marković”.

Kako ste zamislili samu akademiju, koja će se održati uz sve propisane mere zbog epidemije virusa korona, u čačanskom Domu kulture?

“Prikazaćemo inserte iz filma koji je rađen povodom obeležavanja 50. rođendana, a koji je režirao poznati Čačanin Miloš Miša Radivojević. Prisutne goste pozdraviće gradonačelnik Čačka Milun Todorović i predsednik Skupštine KK Železničar doktor Ljubiša Dmitrović. Dodelićemo povelje zahvalnosti, zlatne plakete, zlatne i srebrne značke zaslužnim igračima, trenerima, sportskim radnicima, Savezima, udruženjima, sponzorima…”.

O monografiji će pored autora Sveta Markovića govoriti i poznati novinar, publicist, urednik časopisa “Koš” Vladimir Stanković. Predvideli ste muzičko – zabavni program?

“Muzički doživljaj upotpuniće braća Radiša i Ratko Teofilović. Nadamo se, brat blizanac, KUD “Žele”, upotpuniće veče spletom igara”, konstatuje Vulović.

Predsednik Žela očekuje da će veče, svojim prisustvom, uveličati Dragan Kićanović, Radmilo Mišović, Željko Obradović kao i čelnici KSS.

O aktuelnom trenutku KK Železničar, koji se takmiči u Drugoj muškoj ligi, grupa “B”, razgovarali smo sa direktorom kluba Ilijom Vulovićem.

“Trenutno, imamo po dva trijumfa i poraza. Očekuju nas četiri veoma bitne utakmice u grupi koja je teža od grupe sever. Prva je veoma značajna protiv Mladosti iz Smederevske Palanke. Moramo da uknjižimo bodove posle bolnog poraza. Ipak, Železničar razmišlja dugoročno. Sa trenerom Aleksandrom Bjelićem smo parafirali trogodišnji ugovor, imamo trojicu iskusnih igrača, a ostali su mladi košarkaši. Želimo da napredujemo iz godine u godinu, da igrači rastu…Smatram da je za pohvalu što u rosteru imamo samo igrače iz Čačka”, zaključio je Ilija Vulović.

Konferasije, na svečanoj akademiji, biće profesor srpskog jezika i književnosti u čačanskoj Gimnaziji Slobodan Bobica Nikolić.
Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar