Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grad Čačak se pridružio realizaciji porjekta "Znanjem do posla" (FOTO)

post-title


Zajedno sa Oliverom Štrajtom, direktorom projekta „Znanjem do posla“, gradonačelnik Čačka, gospodin Milun Todorović, juče je potpisao ugovor o zajedničkoj saradnji na polju podizanja zapošljivosti mladih kroz organizovanje obuka na radnom mestu kod lokalnih poslodavaca. 

Grad Čačak je prva lokalna samouprava koja se i zvanično, potpisivanjem ovog sporazuma, priključuje realizaciji projekta. Zahvaljujući projektu “Znanjem do posla” šansu da lakše dođu do posla, kroz obuku na radnom mestu, dobiće 50 mladih Čačana. Ukupan novac namenjen u ovu svrhu je 5.500.000 dinara, od čega Grad Čačak učestvuje sa 30 odsto iz gradske kase. Prema projektu, posladavci obezbeđuju i dodatna sredstava iz svojih izvora, koja su neophodna za sprovođenje obuka u svojim firmama. 

Ovo je izuzetan dan za Čačak, pre svega za mlade, jer će njih 50 dobiti šansu zahvaljajući Vladi Švajcarske i naravno, velikom projektu nevladinog sektora "Znanjem do posla" Švajcarske Ambasade u Beogardu.

Želim da se naši mladi Čačani uključe u ovaj projekat, da brzo steknu nova znanja, i što je naš najveći cilj, da ostanu u Čačku. Oni koji imaju želju i potrebu da se vrate u naš grad, zasnivaju ovde porodice i svoja stečena znanja prenose budućim pokolenjima, izjavio je Todorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar