Pretraga vestiPostepeno raste broj hospitalizovanih na kovid odeljenju čačanske Opšte bolnice

post-title


Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 18 pacijenata.

U protekla 24 časa bio je prijem tri pacijenta. Jedan pacijent preveden je na grudno odeljenje, koje je od danas COVID odeljenje.

Od 44 uzorka, pet pozitivnih je iz Čačka, a jedan pozitivan je iz Gornjeg Milanovca. Svi kontakti su u izolaciji. Na analizu se šalje još 74 uzorka.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 22 pregleda, od kojih je 15 prvih pregleda.
Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu LJubić, ulica Braće Novičić br.2.
Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID - 19.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar