Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Usvojen predlog Odluke o budžetu za 2021. godinu

post-title


Na danas održanoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, usvojene su sve tačke Dnevnog reda među kojima je najvažnija predlog Odluke o budžetu za 2021. godinu, u planiranom iznosu od 1.503.050.000 dinara. Prema rečima predsednika opštine Dejana Kovačevića, budžetom za sledeću godinu pokrivene su sve sfere života građana gornjomilanovačke opštine a najveća ulaganja planirana su za kapitalne investicije.

-Kao i svake godine pokušavamo da maksimalno izvučemo sredstava za investicije. U 2020. godini realizovali smo možda najviše kada je u pitanju putna infrastruktura – kaže predsednik opštine i dodaje - činjenica da je 13 ulica obnovljeno u gradu je najbolja potvrda, jer se do sada nije dogodilo da toliko ulica bude završeno u jednoj godini.Takav nam je plan i za naredni period. Među kapitalnim investicijama je izgradnja zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu kao i druga faza radova na izgradnji bazena na Rudniku – rekao je danas Kovačević.

Prema njegovim rečima, investiranje u putnu infrastrukturu neće zaostajati, što preko Javnog preduzeća za izgradnju, što direktno iz budžeta za asfaltiranje svih lokalnih i nekategorisanih puteva, za šta će plan biti donet na nekoj od narednih sednica Veća. Budžetom za 2021. godinu za ovu namenu opredeljno je oko 250 miliona dinara.
-Nadamo se da će na proleće intenzitet pandemije biti slabiji, da ćemo radove moći da počnemo na vreme i realizujemo planiranre investicije – istakao je Dejan Kovačević.

Između ostalog, budžetom za sledeću godinu predvđena su značajna sredstva za poljoprivredu, turizam, prosvetu, sport ali i za podršku rađanju i roditeljstvu, za postupak vantelesne oplodnje, pomoć žrtvama porodičnog nasilja, kao i za mnoge druge namene.

Većnici su danas usvojili i Izveštaj o izvršenju Odluke o opštinskom budžetu da period od 1. januara do 30.septembra, izmenu programa poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju za tekuću godinu i SRC „Breza“, kao i izmene finansijkih planova osnovnih škola iz Pranjana, Takova i sa Rudnika.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar