Doktorka koja je prošle nedelje bila u viziti u Domu za stare “Vinijum”, u Kačulicama kod Čačka, danas je javila upravi da je pozitivna na korona virus. U ovom domu za stare od početka pandemije, nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od korona virusa, ni među korisnicima, ni među zaposlenima, piše Telegraf.

Kako su za Telegraf.rs rekli iz Doma za stare “Vinijum”, odmah je obavešten nadležni epidemiolog.

– Naše dve zaposlene koje su sa njom bile u kontaktu negativne su na serološkom testu. Urađen im je danas i PCR test. Korisnici koje je doktorka pregledala su izolovani i biće testirani. Svi se osećaju dobro, afebrilni su i niko nema simptome virusa. Svakako ćemo pomno pratiti njihovo zdravstveno stanje i instrukcije epidemiologa – navela je za Telegraf.rs Natalija Rakićević, direktorka Doma za stare “Vinijum”.

U domu za smeštaj starih i odraslih lica od početka pandemije nisu imali nijedan slučaj korona virusa, kaže direktorka.

Preduzimamo sve propisane mere. U dom dolaze doktori za koje prethodno tražimo odobrenje nadležnog ministarstva. Kada dobijemo saglasnost, doktor može da uđe uz sve mere predostrožnosti i sa svom propisanom zaštitnom opremom – kaže Natalija Rakićević.

Posete su zabranjene i u dom ulaze samo ljudi čije prisustvo je neophodno zbog dobrobiti korisnika.

– Redovno testiramo zaposlene i korisnike pri bilo kakvoj sumnji na virus i svakodnevno smo u kontaktu sa nadležnim epidemiologom, Zavodom za javno zdravlje, kao i ministarstvom – navodi ona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here