Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Lučani: Dolović upriličio prijem za paraolimpijca Nemanju Matijaševića (FOTO)

post-title


Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović sa saradnicima je upriličio prijem za sugrađanina, paraolimpijca Nemanju Matijaševića, predsednika Paraatletske reprezentacije Srbije, Zorana Mićovića i selektora reprezentacije Jovana Đukića.

"Nemanja Matijašević iz Lučana je veliki sportski talenat koji je za kratko vreme u paraolimpijskom sportu napravio vrhunske rezultate, osvojivši drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine a na svetskom prvenstvu koje je održano prošle godine u Dubaiu bio je peti. Ozbiljan je kandidat za učešće i medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju koje su zakazane za 2021. godinu kao i takmičar koji je na samom početku uspešne karijere i velikih sportskih rezultata koje će nesumljivo dostići. Nemanja je nosilac priznanja„Sportista godine opštine Lučani“ , rekao je Milivoje Dolović, predsednik opštine.

Foto: Radio D

On je izazio ogromno zadovoljstvo što je Nemanja dostigao značajne rezultate već sa svojih 22 godine i tako, širom Evrope promovisao našu opštine Lučani, iz koje potiče. Zbog Nemanje, kao i svih onih koji sport smatraju prioritetom u životu mladih, opština Lučani izdvaja sve više sredstava za finansiranje čak 34 sportska kluba. Takođe, intenziviramo radove na završetku kompletne sportske infrastrukture u opštini koja će moći da podrži i amaterski ali i profesionalni sport u svim disciplinama, ističe predsednik i dodaje da je to jedini i pravi način da se iskaže jedno veliko hvala našem Nemanji kao i svakom našem sugrađaninu koji na viteški način promoviše sporski, zdrav život, ljudske kvalitete, kao i kraj iz kog dolazi.

"U opštini Lučani raspolažemo sa 16 fudbalskih, dva košarkaška, dva odbojkaška kluba, tri borilačkih veština, skijaškim, šahovskim, streljačkim, raznim školama sporta", kaže predsednik opštinskog Spotskog saveza, Miroslav Bogićević, ističući da smo u obavezi da podstičemo sport i tako mladima damo pravac kako bi postali zdravi, hrabri i dobri ljudi.

Foto: Infopress

Predsednik POKS, Zoran Mićović je zahvalio na prijemu istakavši da Lučani kao i čitava Srbija mogu da se ponose sa Nemanjom, jer je velika čast imati vrhunskog sportistu ovakvih potencijala u svom okruženju.

"Nemanja je sve svoje medalje već uzeo na treninzima koje redovno i vredno odrađuje sa ogromnom posvećenošću uz sportsku sreću koja je na njegovoj strani. Jer na prvenstvima se medalje samo dodeljuju, a na treninzima zapravo osvajaju. Inače, u ovom delu Srbije imamo pola reprezentacije", navodi Mićović.

Foto: Infopress

On takođe ističe da je velikog šampiona izrodilo ovo malo mesto, a najlepše od svega je to što su njegovi lučanski drugovi proslavljali svaki njegov uspeh.

Nemanja Matijašević je ovom prilikom, pored reprezentaciji, selektoru, treneru i opštini, posebnu zahvalnost izrazio svom drugu Aleksandru Jevremoviću, profesoru fizičke kulture u OŠ „Milan Blagojević“ Lučani, koji je bio najuporniji da Nemanja stigne do reprezentacije. Zahvalio se i medijima, posebno lučanskim, što isprate svaki njegov nastup.

"Lako sam na njemu prepoznao sve sportske potencijale, plasirao ga do reprezentacije i vinuo ga u sportske visine. Nemanja je nebrušeni dijamant koga je medalja prepoznala i odmah zablistala oko njegovog vrata. Ponosan sam na njega jer tek slede njegove pobede", ističe Aleksandar Jevremović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar