Juče je završena je treća redovna sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac, koja je uz poštovanje preventivnih mera održana u velikoj Sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu. Usvojeno je svih  52 tačaka Dnevnog reda tačke a među najvažnijim bile su  imenovanje Miloša Lazarevića za prvog ombudsmana opštine Gornji Milanovac, osnivanje Komunalne milicije i i predlog odluke o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije. Ovom prilikom dužnosti je razrešen dosadašnji direktor Centra za socijalni rad Aleksandar Jevtović, a na čelo ove Ustanove postavljen je Dragan Vučićević.

Lazar Nikolić , predsednik Skupštine kaže da je zadovoljan dosadašnjim radom skupštinskog saziva.

Prvi put smo danas zasedali u ovom prostoru, u cilju poštovanja svih preventih mera i smatram da smo nastavili dobar trend sa prošle Skupštine gde smo videli dosat konstruktivnih rasprava, čak i između bišeg i sadašnjeg predsednik opštine gde su se oko nekih pitanja i složili, i mislim da je to ono što treba Gornjem Milanovcu, jedinstvo i razuman razgovor koji je u opštem interesu svih nas – rekao je Nikolić.

Miloš Lazarević, imenovan je danas za prvog ombudsmana opštine Gornji Milanovac. Kao član OO SNS Lazarević je  podneo zahtev lokalnom odboru da zamrzne status u stranci, što je danas i učinjeno.

Prema skupštinskoj odluci odbornička grupa predlaže ombudsmana. Mi smo predložili Miloša Lazarevića jer smatramo da će najbolje moguće da obavlja tu dužnost a ujedno  poseduje sve kvalifikacije  za ovaj posao – istakao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

Komentarišući smenu direktora Centra za socijalni rad, Dejan Kovačević predsednik opštine rekao je da takav potez ne treba da čudi, jer tokom predizborne kampanje OO SNS najavio je da će biti izvršena kontrola rada svih direktora javnih preduzeća i ustanova i da će ukoliko rezultati ne budu zadovoljavajući, doći do promena u rukovodećem kadru.

Nismo zadovoljni ukupnim postignutim rezulatatima u Centru za socijalni rad i to je razlog za razrešenje Jevtovića.  Od 2013. godine  bio je na jako ozbiljnim funkcijama na koje ga postavila Srpska napredna stranka, pa se možda umorio, daćemo mu vreme za predah pa ćemo u budućnosti videti šta dalje – kaže Kovačević

Odgovarajući na podatke koje je Aleksandar Jevtović izneo, da javna nabavka za izgradnju nove zgrade Centra nije sprovedena dobro i da nije imao uvid u dokumentaciju , Kovačević je rekao da javna nabavka nije još uvek ni  raspisana ali i da su sve administrativne stvari oko izgradnje nove zgrade Centra za socijalni rad bile na opštinskoj upravi i Centru. Istakao je smatra neprihvatljivim da  novac koji Republika opredeli za investiciju u Gornjem Milanovcu bude vraćen i neupotrebljen.

Odbornici  su, osim ostalih,  usvojili danas i odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra           za utvrđivanje poreza na imovinu, kao i informaciju o pripremljenosti osnovnih i srednjih škola na području gornjomilanovačke opštine za školsku 2020/2021. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here