Pretraga vesti

Zaštine maske za prvake

post-title


Fondacija Novak Đoković u saradnji sa kompanijama „Koloid“ i „Galenika farmacija“, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), donirala je 100.000 paketa za zaštitu zdravlja đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

Pakete, koji uključuju “Srebrnu masku” – barijernu masku sa integrisanim jonima srebra i zeolitom i gelove za suvo pranje ruku sa jonima srebra, kao zaštitu od patogenih organizama, dobiće 64.175 prvaka iz 1.263 osnovnih škola u 17 školskih okruga širom Srbije.

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, uručila je prvi kontigent zdravstvenog paketa u beogradskom školskom okrugu i đacima prvacima osnovne škole „Drinka Pavlović“ donirala Srebrne maske i gelove za suvo pranje ruku, a u okviru humanitarnog projekta „Nano borci – podrška obrazovnom sistemu Republike Srbije“.

“Od osnivanja Fondacije trudimo se da deci pružimo podršku u svim segmentima njihovog razvoja, posebno ukoliko se odnosi na bezbednost i zdravlje naše dece. Znajući da su prvaci ovu školsku godinu započeli u drugačijim okolnostima nego prethodne generacije, doneli smo odluku da kroz projekat ‘Nano borci’, budemo podrška našim malim herojima i svim prvacima obezbedimo jedinstvene, samočisteće ‘Srebrne maske'”, istakla je ona.

Ove maske, kako kaže, su obogaćene srebrnim jonima koji imaju antimikrobna svojstva, te se na taj način ističe poboljšan vid zaštite zdravlja.

“Kroz ovaj projekat želimo da pružimo podršku obrazovnom sistemu, ali i roditeljima za koje ovo predstavlja značajan udarac na budžet”, rekla je Kremić.

Direktor Osnovne škole „Drinka Pavlović“ Jole Bulatović, zahvalio je Fondaciji Novak Đoković što brine o zdravlju i bezbednosti učenika.

“Ove školske godine u đačke klupe u našoj školi prvi put je selo 96 mališana. Oni su školsku godinu započeli u drugačijim okolnostima, prvog dana imali su predavanje o virusu Kovid-19 i uče kako da se brinu o svom zdravlju i higijeni i verujem da su se za ovih mesec i po dana privikli da nose zaštitne maske. Verujem da će im biti zanimljivo da nose ‘Srebrne maske’, kao i da će njihovim roditeljima ova donacija značiti. Lepo je znati da slavne ličnosti, a Novak to jeste, brinu o zdravlju najmlađih”, istakao je Bulatović.

Direktorka marketinga u kompaniji “Koloid” Ema Gočević, istakla je da s obzirom na to da je nošenje maski propisano Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti CIVID-19, i da su u ovom trenutku primarna potreba našeg društva, zajedničkom odlukom sa ‘Galenika farmacijom’, obezbeđen smo pakete za zaštitu zdravlja, pre svega za naše najmlađe članove društva.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se Fondaciji Novak Đoković što je prepoznala ovu inicijativu i što svojim izuzetnim naporima dovodi do unapređenja uslova u obrazovnim sistemima u kojima borave deca širom Srbije”, izjavila je Gočević.

“Galenika farmacija” i kompanija “Koloid” uz podršku PKS, razvili su novi, poboljšani vid zaštite i kreirali samočisteću „Srebrnu masku“ – proizvod obogaćen srebrnim jonima i zeolitom, koji su pouzdana prirodna zaštita od patogenih mikroorganizama.

Joni srebra i zeolit su ultrazvučnom jonizacijom integrisani u troslojnu barijernu tkaninu i imaju jako svojstvo neutralizacije patogenih mikroorganizama.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar