Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 39 pacijenata.

U protekla 24 časa bio je prijem devet pacijenata, otpusta nije bilo, a jedan pacijent prebačen je na Klinički centar Kragujevac.

Od 135 uzorka, 26 pozitivnih je iz Čačka, 2 pozitivna su iz Ivanjice, svi rezultati iz Lučana su negativni, a rezultati za Gornji Milanovac se očekuju.

U Domu za stare u Kačulicama, sva lica su testirana, i svi rezultati su negativni.
Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 48 pregleda, od kojih je 35 prvih pregleda.
Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu LJubić, ulica Braće Novičić br.2.
Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID – 19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here