Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Odmiču radovi na Gradskoj pijaci u Čačku (FOTO)

post-title


Danas je rukovodstvo Grada Čačka obišlo gradsku pijacu, gde su u toku radovi na asfaltiranju saobraćajnica unutar pijačnog kompleksa.

Dinamika radova je usklađena sa radom pijace, kako bi radovi što manje uticali na nesmetano funkcionisanje pijace. Pored rekonstrukcije kolovoza, izvršeno je postavljanje nižih ivičnjaka, čime su stvoreni bolji uslovi za pristup osobama sa invaliditetom, ali i lakši transport robe zakupcima pijačnih mesta.

U sklopu ovih radova je izvršena i rekonstrukcija javne česme u pijaci, kao i rekonstrukcija dela hidrotehničkih instalacija. Ukupna površina asfaltiranog dela je 2300 metara kvadratnih, a sredstva u iznosu od 6 miliona dinara zajedno su izdvojili Grad Čačak i JKP "Komunalac". Prilikom obilaska radova, uočena je potreba što hitnije izgradnje toaleta za osobe sa invaliditetom i to će biti urađeno u prvom kvartalu sledeće godine.

Paralelno sa ovim radovima, završen je javni konkurs i izabrano idejno rešenje za igradnju nove pijace na ovoj lokaciji, a u planu za narednu godinu je izrada kompletne projektno - tehničke dokumentacije, kako bi Čačani u narednom periodu dobili savremenu i moderniju pijacu, izjavio je gradonačelnik Todorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar