Pretraga vestiRukometna reprezentativka iz Čačka Aleksandra Vukajlović uspešno operisana posle kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta

post-title


Srpska rukometna reprezentativka Aleksandra Vukajlović napravila je odličan transfer pošto je iz Bekeščabe prešla u Debrecin. U novom klubu odradila je kompletne pripreme, a Debrecin se spremao sa prvakom Evrope Đerom i učesnikom Evrolige Ferencvarošem. Pripreme su odrađene na jezeru Balaton.

“Trenirali smo najjače, na najvišem nivou, uz veliki broj odigranih kontrolnih utakmica. Trener je imao velike zahteve koje smo maksimalno ispunjavali željni dokazivanja”, ističe Aleksandra Vukajlović.

Prvenstvo je startovalo i već u petom kolu imali ste veliki peh.

Na petoj utakmici došlo je do povrede prednjih ukrštenih ligamenata. Mislim da je, do momenta povrede, to bila moja najbolja utakmica. Na dva minuta pre kraja poluvremena postigla sam pet golova, ali je usledila nesrećna povreda. Povredila sam prednje ukrštene ligamente”.

Igrali ste ubrzanim tempom što je možda izazvao zamor materijala.

“Da, zbog epidemije korone igrali smo dve utakmice sedmično pa trener nije imao vremena da odmori ekipu”.

Opet zbog virusa Covid – 19 niste odmah otišli na operaciju. 

“Operisao me je najpoznatiji mađarski lekar u ovoj oblasti Erdelj Gabor na Kasteli park klinici u Tatabanji. Pregled je bio u Budimpešti, a sama intervencija u Kliničkom centru u Tatabanji. Sreća je da meniskus nije oštećen pa se očekuje nešto brži oporavak. Ipak, pauza će trajati oko šest meseci što znači da je ova sezona izgubljena”.

Nakon operacije sledećeg dana ste uz pomoć štaka stali na noge.

“Sa štakama ću ići sedam dana, a posle toga neću koristiti pomagala. Vraćam se u Debrecin gde ću pod nadzorom, i po preporukama, raditi na oporavku. Kontrole su na svakih 15 dana. Postoji želja da u Srbiji radim sa našim fizioterepeutima, da budem uz porodicu koja mi pruža maksimalnu podršku, daje mi energiju da izguram sve i vratim se još bolja. Pitanje je da li će klub, zbog stanja sa Covidom – 19, da mi da odobrenje, ali sam sigurna da će mi obezbediti maksimalne uslove za oporavak. Klub i ja želimo da se vratim još jača i bolja”.optimistički zaključuje Aleksandra Vukajlović.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar