Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



14. Međunarodni festival animacije ANIMANIMA 2020

post-title


Ovogodišnje, četrnaesto po redu, izdanje međunarodnog festivala animacije Animanima 2020 održaće se od 5. do 7. novembra u onlajn formatu. Svi programi će biti dostupni na internetu tokom ova tri dana, a pristup će biti moguć registrovanjem korisnika na video platformi do koje se stiže sa festivalskog veb sajta.

Animanimin program formulisan je u nekoliko celina, kao što su JEDNO FESTIVALSKO PUTOVANJE (recentni filmovi prikazivani na više evropskih festivala, uključujući i najnovija ostvarenja poznatih autora Andreasa Hikadea i Žofruaa DeKresija); ANIMANIMA.DOCS (animirani dokumentarci, među njima i pobednik festivala u Ansiju, „Fizika tuge“ Teodora Uševa i pobednik festivala u Zagrebu, „Običan muškarac“ autorke Šoko Hara); ESTONSKA ANIMACIJA (filmovi studija Eesti Joonisfilm iz Talina); UPOZNAJTE ANIMATORA (predstavljamo Sofiju Kariljo, autorku iz Meksika); STASH: JEDI, PIJ, MISLI! (animirane reklame iz arhiva kanadskog portala STASH); SRPSKA ANIMACIJA (novi domaći animirani filmovi), MIYU: NOVA GENERACIJA (katalog francuskog distributera MIYU Distributions).

Najmlađi Animanimini gledaoci imaće priliku da uživaju u izboru kratkih filmova moskovskog studija za animaciju SOJUZMULT FILM, kao i u dugometražnom sinhronizovanom filmu „Čuvena invazija medveda na Siciliju“, italijanskog reditelja Lorenca Matotija.

U okviru posebnog segmenta, GOVORNI PROGRAMI, izdvajamo predavanje „Film i deca“, medijske psihološkinje iz Ljubljane Martine Peštaj;  master klas meksičke animatorke Sofije Kariljo, koja govori o nastanku svojih izuzetnih fimova „Crna lutka“, „Tužna kuća“ i „Cerulija“; napokon i prezentaciju „Srpska animacija u zamkama ideologije“, kojoj su značajno doprineli prilozi domaćih autora, filmskog kritičara Srđana Radakovića i animatora Ane Nedeljković i Stevana Živkova.

Jedini programski sadržaj koji će biti dostupan u fizičkom prostoru organizatora festivala,  Doma kulture Čačak, biće izložba „Estonski majstori animacije: Eesti Joonisfilm“. Izložba obuhvata zanimljiv vizuelni materijal vezan za filmove koji će biti prikazani na projekciji estonske animacije.

Pokrovitelji festivala su Grad Čačak i Minstarstvo kulture i informisanja.

Detaljne informacije o festivalskim programima dostupne su na www.animanima.org.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar